Євген Коновалець. Народився на Львівщині, яка на той час була частиною Австро-Угорщини. Під час Першої світової війни служив в австрійській армії, воював проти Російської імперії. У 1915 році потрапив у російський полон.

Симон Петлюра. Народився у Полтаві, яка на той час входила до складу Російської імперії. З молодих років займав активну проукраїнську позицію. Займався публіцистикою і громадською діяльністю, за що був ув'язнений. Деякий час жив у Петербурзі і Москві. Коли Коновалець перебував у російському полоні, Петлюра допомагав Всеросійському союзу земств, який фактично був тилом армії Російської імперії.

Пройде два роки і вони разом захищатимуть Київ від більшовиків. А 22 січня 1919 року візьмуть участь в оголошенні Акту злуки про об'єднання ЗУНР і УНР.

Коновалець і Петлюра – ті самі представники «різних Україн», про які любить говорити Зеленський. Якщо вони, за версією президента, «історичні постаті, до яких неоднозначне ставлення у суспільстві», то хто тоді герої, до яких однозначне ставлення?

Може, Зеленському варто пострадянський дискурс змінити на проукраїнський. І тоді в його голові зникне «пустота», через яку виникають проблеми зі сприйняттям «неоднозначних історичних постатей».