Ми дуже добре пам'ятаємо, як ще зовсім недавно ЗЕвлада розпиналася відносно категоричної відмови у постачанні води до окупованого Криму. При цьому, повторювала, як мантру, вивчений заздалегідь текст: «Забезпечення всім необхідним окуповані території зобов'язані лише ті, хто окупував ці території».

Фраза, звісно, правильна. Тим більш, це одна із статей Женевської конвенції.

Більш того — зелені оратори заявляли про те, що вода піде до Криму лише тоді, коли він буде підконтрольний Україні. Більше ніяких умов немає і бути не може.

Звичайно, український народ підтримав намір нашого керівництва ні в якому разі не йти окупантам на поступки. А керівництву того й треба було — по-перше, на деякий час приспати українців, а по-друге, пропіаритися на своєму фальшивому патріотизмі.

Але, «не довго грали музиканти, не довго фраєр танцював».

Наших фраєрів, до речі, завжди «надовго не вистачає» — дуже швидко паляться та здуваються.

Отже, вчора пан Резников заявив в інтерв'ю «BBC News Україна» про те, що постачання води у Крим з боку України можливо тільки в одному випадку: якщо яка-небудь Міжнародна місія поскаржиться у Міжнародний суд на нестачу води українцям, які проживають в Криму. В цьому випадку пан Резников пообіцяв возити воду в Крим «хоч бочками, хоч каністрами, хоч цистернами». Цікаво, ще зовсім недавно цього «єдиного випадку» у віце-прем'єра не було...

Хто дав Резникову цю хитрозроблену підказку, здогадатися неважко, але це й неважливо.

Тут інше напружує. Сумнозвісна ОБСЄ — теж міжнародна місія. Але вона працює на території України виключно в інтересах Росії.

Чому б, наприклад, саме цій місії не подати скаргу у Міжнародний суд щодо «неправомірних дій України»?

«Українські» дипломати-"патріоти"... Майже не клоуни ((

P.S. Коли хтось-десь-комусь розповідає про те, що українським громадянам у Криму треба допомогти з водою "хоч у бочках, хоч у каністрах", не треба в це сліпо вірити! Кримські українці, навпаки — просять НЕ ВОЗИТИ до них воду! Адже вони добре розуміють, що тільки в цьому випадку в України залишаються маневри звільнення Криму від російських окупантів.