1 березня 2014 року російська Рада Федерації одноголосним рішенням надало Путіну повноваження використовувати збройні сили РФ на території України «у зв'язку із загрозою життя громадян РФ, проживаючих в Україні».

До речі, саме тоді кремлівські вожді заходилися захищати «русскоговорящєє насєлєніє», яким маніпулювали місцеві «крєпкіє хозяйствєннікі» від горезвісної партії «Регіонів».

В цей день трапилась ще одна подія. Закривавлений Харків. Під російськими прапорами, під полум'яні виступи кремлівських служок Кернеса і Добкіна та аплодисменти зомбованого «рускоговорящєго насєлєнія», відбувся штурм Харківської ОДА, в якій знаходилися активісти Євромайдану.

Тобто, рішення кремля про напад на Україну і Харківське збіговисько сепаратистів відбулося в один й той же день! Цікавий «збіг» чи не так?

Після захоплення російськими «ополчєнцамі» Луганська та Донецька мав бути Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпро…

На щастя, цього не відбулось. Але чомусь в Україні так і не зрозуміли того, що дуже добре усвідомив наш ворог – Україну неможливо захопити цілком і одразу, а тим більш – ззовні. Це можливо лише за допомогою ворожих нам служок кремля у вигляді місцевих проросійських політичних сил, і лиши по окремих регіонах. Так, наприклад, як були захоплені Луганськ і Донецьк.

Тривалий час у цих східних регіонах проросійські «Регіонали» зомбували місцеве «насєлєніє» своєю неперевершеністю у всьому.

Все добре, що відбувалося в тих регіонах, подавалося як заслуга «Партії регіонів». Тобто, ремонти доріг і будинків, лікарень, шкіл і садочків, підвищення зарплатні вчителям та лікарям, закупівля обладнання для тих же шкіл і лікарень, та інші принади місцевого побуту – все це «велика турбота» проросійської партії «Регіонів» та особисто товариша Яника, який є другом і соратником Путіна.

Чим все це закінчилося, ми бачимо… Тепер вони там всі виють, але вже пізно «Боржомі пити»…

Упродовж семи років війни «Партія регіонів» трансформувалася в ОППО-блок, який в свою чергу наплодив «Наших» та ОПЗЖ.

Зараз ця ворожа нам ОПЗЖ грає ледь не «головну скрипку» у місцевих «оркестрах» по всій Україні.

Дніпро, наприклад. Окрім того, що ОПЗЖ посідає друге місце в міськраді, місцева влада відверто піарить своїх подільників по всіх місцевих ЗМІ, а всі місцеві ЗМІ (ну майже всі) належать все тій же місцевій владі…

Тобто, коли за бюджетний кошт (гроші дніпрян) щось відремонтується або відбудеться якась закупівля, тут же мер міста вихваляє лідерів та ідейних натхненників ОПЗЖ, які захопили вже не тільки міську владу, а й обласну. Яка «цікава» тактика з кремлівських методичок! І дійсно, чим сьогоднішнє Дніпро з його ОПЗЖ «гірше» Донецьку з його «Регіоналами» семирічної давнини?

Про ігнорування українською мовою якось і говорити в Дніпрі незручно.

Останні дні Фейсбук-публіка не може натішитися фразою Гуфмана (ОПЗЖ) з приводу його висловлювання «східно-україською» мовою на сесії облради. І всім тут у нас весело від цього новоствореного мема – і фейсбук-«експертам", і навіть місцевим посадовцям.

Тобто, відвертий ворог України назвав російську мову "східно-українською"(!), образивши нашу державну, бо принципово не хоче розмовляти українською мовою, а народ від цього тішиться.

Якось соромно згадувати про Мовний Закон і відповідальність посадовців за його порушення. Дніпро…

Наприкінці можна було б нагадати місцевим "діячам" по всіх регіонах країни, що війна все ж таки досі триває. І наша історія за останніх 7 років могла б вже чомусь їх навчити… Але це марно.

Краще буде відзначити справжніх Українців – посадовців місцевих рад Івано-Франківської, Чернівецької та Черкаської областей – які вимагають (або вже проголосували) за заборону партії ОПЗЖ.

Велика їм подяка! Вони ніколи не допустять у себе "Харкова-2" з його проваленою "ХНР". Саме на таких УКРАЇНЦЯХ досі тримається наша Держава.