Вчора ми всі переглянули відео, де стадо бугаїв у поліцейській формі ганяло беззахисну людину у геть спустілому парку, в якому не було ані душі. Ще ми бачили, як ті ж самі бугаї охороняли шлагбаум, який перекривав вхід до парку, та не пускали туди декількох юнаків, які прийшли займалися спортом. А ще ми жахалися від відео, яке показувало неадекватні дії тих самих поліцаїв відносно чоловіка, який гуляв із своєю маленькою дитиною. Так поводяться лише із небезпечними злочинцями…

Така зухвала поведінка відносно українців «обумовлена» виконанням безглуздого розпорядження про «перебування громадян в громадських місцях, якщо у них немає на це вагомих причин». «Вагомою причиною» може бути, наприклад, походи в магазин, аптеку, ломбард або обмінний пункт. Все інше під забороною, підкріпленою непомірними штрафами.

Саме так сьогоднішня влада влаштувала «карантин» — проти українців, обмежуючи їхні права та свободи (зокрема свободу пересування), а головне – обмежуючи їхні шанси протистояти епідемії. Адже саме відсутність свіжого повітря та щоденних прогулянок руйнує імунітет, втративши який людський організм втрачає захист та стійкість у боротьбі із вірусом.
До того ж, суттєвий вплив на самопочуття має психічний стан, який, на думку лікарів, суттєво (до 50%) може підвищити (або знизити) захисні бар'єри організму. А тому, цілодобове сидіння в чотирьох стінах, під страхом бути покараними владою, аж ніяк не поліпшить епідеміологічної картинки сумнозвісного вірусу.

Абсурдність ситуації полягає в тому, що владі байдуже, наскільки адекватні їхні дії щодо ефективності вигаданих нею антивірусних заходів. Адже вона переслідує геть інші цілі, ніж ті, що передбачені здоровим глуздом, порадами лікарів, та елементарною арифметикою.
Візьмемо, наприклад, парк Шевченка у місті Дніпро, який розташований на 36 гектарах землі. Це 360 тисяч квадратних метрів. Навіть якщо там одночасно буде знаходитися 10 тисяч мешканців міста, то на кожного буде по 36 кв.м. Така відстань між людьми відповідає всім санітарно-епідеміологічним нормам, не кажучи вже про те, що всі вони перебувають на свіжому повітрі, а не у затхлому приміщенні крамниці.

Якщо для порівняння взяти супермаркет АТБ, то там на одного покупця у кращому разі буде 4-5 кв.м., але частіше буває десь до 4-х. В чергах там взагалі ніхто дистанції не дотримується. А від касира кожен покупець знаходиться на відстані не більше 1-го метра. І вся ця штовханина відбувається у закритому просторі, де віруси нікуди не діваються, і кожен їх вдихає — незалежно від того, у масці він, чи без неї (про те, що маска необхідна лише інфікованим, вже доведено лікарями та повідомлено суспільству)

Тож, застосування цього безглуздо вигаданого «карантинного» заходу не лише не має жодної підстави, а ще і шкодить нашому організму. Навіщо це потрібно владі, лишається тільки здогадуватися… Гадаю, в першу чергу для того, аби український народ знаходився під цілодобовим зомбуванням жахливими новинами, які транслюють по ТБ та різних інтернет-ресурсах, де упереміж із залякуванням та коронавірусним страхіттям розповідають про «досягнення» влади, та її «відданість» народу, якому вона «служить»…
«Служить» настільки «віддано», що влаштувала справжню диверсію під виглядом турботи про своїх громадян.