Українців попередили, що маска не рятує від захворювання коронавірусом, вона лише не дозволяє поширенню вірусу від вже інфікованого. Тож, в тому, що ми всі примушені носити маски, логіка, звісно, є, бо кожен із нас може бути джерелом хвороби, навіть не здогадуючись про це.

Але влада, яка зобов'язує нас носити маски, вивозить їх з країни, маючи від цього подвійний зиск.
По-перше, від самого продажу за кордон захисних засобів. А по-друге, від шалених штрафів, які накладаються на українців через відсутність у них вкрадених владою масок.
Причому, штрафуватимуть всіх – навіть тих, хто живе за межею бідності, і в руках ніколи не тримали 34000 грн – саме такі штрафи передбачила наша коломойська влада. Якщо не заплатять зразу, значить будуть сплачувати частинами, забезпечивши ЗЕ-ділків чималим статком впродовж тривалого часу.

Але цікаве тут інше. Справа в тому, що владі байдуже, захищає нас маска чи ні.
За прикладом далеко ходити не буду)
У мене в кишені постійно знаходиться паперова маска, яку я вдягаю лише в тому випадку, коли примушують. За весь час карантину примусили аж один раз, бо в жодному супермаркеті та аптеці не цікавляться наявністю у покупців захисних засобів. Підкреслюю – в кишені у мене одна і та ж, «про всяк випадок», паперова маска, яка після двох годин використовування має бути утилізована.
Але масок в продажу немає. А штрафи є. І є нахабна влада, якій байдуже, дієвий у мене захисний засіб, чи він лише виконує роль фігового листочка, який навіть не прикриває нахабність та ненажерливість провладних ділків…

Тож, я зараз публічно повідомляю про «захисний» засіб. Чи пришлють до мене своїх поліцаїв із штрафами зелені прислужники «вірусу»..?
До речі, аптекарка мені повідомила, що в останні три дні маски все ж таки почали в аптеці з'являтися. Але треба їх караулити, бо впродовж 30 хвилин їх скуповують. Коли я спитала, за яку ціну вони продаються, спочатку подумала, що неправильно почула. Три рази перепитувала. 25 грн!!
Не знаю, який відсоток українців може дозволити собі купити одноразову паперову маску за 25 грн, але вважаю, що дуже невеликий. А тому, якщо і куплять, лише одну – не для того, щоб захистити оточуючих від можливого зараження, а для того, щоб захистити себе від узаконеного владою штрафного грабежу.

І найцікавіше! Виявляється, що постановою №255 (про правила під час епідемії коронавірусу) передбачено зобов'язання адміністрацій магазинів, аптек, та інших заходів, які зараз працюють, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДВІДУВАЧИВ МАСКАМИ!
Але! Але в українських провладних ділків існує відома традиція – всі закони та постанови писати так, щоб можна було формулювання читати із «обох боків». Тобто, написали настільки хитро та абстрактно, що не зрозуміло – хто кого має забезпечувати – ми продавців, чи вони нас..) І це не жарт. Тобто, у випадку «порушення» будуть штрафувати на свій розгляд… А відтак страждатиме простий український народ, бо всі супермаркети та мережі аптек знаходяться у власності тих, хто пише ці недолугі закони.

Наостанок хочу підкреслити – носіть маски! Будь які! – паперові, фігові, три тижні одні й ті ж самі – не має значення! Владі, а тим більш – поліцаям, не важливо який фіговий листочок ви носите, і чи захищає він суспільство від вірусу! Головне – поставити «галочку» у звіті. Або стягнути з вас космічний штраф.