Зараз багато експертів та відповідних фахівців висловлюються щодо прийняття Закону про ринок землі, який вкрай поспішає запровадити сьогоднішня некомпетентна влада. Як завжди, думки всіх тих експертів розділилися на ті, які захищають «ринок» і ті, які ґрунтовно доводять його передчасність.

Але логічніше було б спочатку послухати найголовнішого експерта – українську Націю, бо саме їй належать і земля, і ресурси, і природні ландшафти, і навіть «заводи з пароходами», які продовжують нещадно у неї відбирати та дерибанити поміж собою купка ворожих до країни олігархів.

Отже, уважно вислухавши уповноваженого представника президента України з питань землі, для початку необхідно зробити короткий аналіз — «локшину» якого саме сорту нам намагаються навісити на вуха «слуги» народу.
Цитую:
- «Президент України хоче навести лад у земельних відносинах».
Питання нації: Відносинах між ким і чим? Між землею та олігархами? Між Олігархами та нацією? Між іноземними потенційними покупцями та землею? (майже смішно…)

- «Земельна реформа – це не лише один Закон (про ринок), це десятки нормативних актів, це наведення ладу в кадастрах, це налагодження всіх процесів в реєстрації, це передача землі громадам, це боротьба з рейдерами, це наведення порядку в аукціоні, це заборона будь-яких спекуляцій та маніпуляцій, це ДОВГИЙ(!) і складний шлях»
Питання нації: Якщо земельна реформа — це довгий та складний шлях, тоді навіщо її прискорювати у темпі турборежиму? Що заважає боротися із земельним рейдерством вже зараз? Невже для цього спочатку треба дозволити їм віджати нашу землю згідно сирого Закону про ринок?
Може доцільніше було б спочатку запровадити земельну реформу, а вже після її завершення приступити безпосередньо до ринку землі? Чи для «слуг» буде краще спочатку розпродати останнє, а потім гребіться із тими «реформами» скільки завгодно?

- «Якщо всі пункти „Земельної реформи“ не будуть виконані, то президент не підпише цей Закон (про ринок землі)»
Питання нації: Ну якщо це саме так, то чому тоді наші «слуги» так нервують?) Чому так настирливо та із злобою намагаються довести суспільству, що вони роблять правильно? Справа ж лише за «дрібничкою» — спочатку звітувати своєму господарю – українській нації – про виконану земельну реформу, а потім вже обговорювати Закон про ринок землі, чи не так, «віддані» нації «слуги»?
Чому, наперекір своїх же слів, «слуги» не бажають дочекатися, поки їхній(!) президент спочатку підпише «акт» виконаних робіт по «Земельній реформи», і лише потім приступити до голосування про ринок землі?

- «Поки не буде виконана нормативна база, Закон про ринок землі не буде вступати в силу. Але треба проголосувати у ВР всі питання, які стосуються земельної реформи, у єдиному „земельному“ пакеті – тобто і питання нормативної бази, і безпосередньо Закон про ринок землі».
Питання нації: Невже «слуги» народу вважають нашу націю до такої міри дурною, що сподіваються на її згоду із черговою провладною брехнею, яка аж очі ріже своїм смородом? Якщо «слуги» дійсно спочатку збираються виконувати нормативну базу, чому ж тоді треба голосувати за земельну реформу разом із Законом про ринок землі в єдиному пакеті?
Адже виконання всіх нормативних пунктів реформи, як зазначив земельний уповноважений, це дуже тривалий процес!

І це далеко не повний перелік «перлів» наших «слуг», до яких у нації безліч запитань. А тому, паралельно із обговорюванням моно-«фахівцями" поміж собою у Верховній Раді, наша українська нація буде обговорювати це питання саме тут, "на землі", а не у захмарних провладних висотах, де навіть гадки не мають (і знати не хочуть), що значить для українця його рідна земля…
Тож, далі буде…