(Завтра у залі ВР вирішується питання української незалежності!)

Виявляється, не потрібно буде доводити суспільству, в першу чергу селянам, що земельний Закон вкрай потрібний. І мітингів скоріше всього вже не буде з цього приводу. Бо хитромудрий Коломойський, як завжди, вирішив все швидко та красиво. А втім, його «вигадка» не нова – лише спостереження, аналітика, та вчасно зроблені висновки.

Отже, для залучення мешканців сільських місцевостей до цього підступного Закону, зелена влада обіцяє потенційним покупцям середнього достатку надати кредити, для чого терміново створить «Фонд часткового(!) гарантування кредитів у сільському господарстві». Але це лише на перший погляд привабливо.
По-перше, гарантії ЧАСТКОВІ! Тобто, можемо дати кредит, а можемо і послати подалі…
По-друге, статутний капітал цього фонду сягає аж(!) 240 мільйонів гривень – саме ці кошти спрямують на «земельні» кредити. А це крихти для всієї України, не вистачить навіть на окрему область. Тож, цих кредитів українські селяни не отримають, хіба що в когось кум працюватиме у тому «Фонді».

Але і це ще не все. Кредити, якщо комусь «пощастить», будуть надаватися не у повному обсязі, еквівалентному вартості земельній ділянці, а лише частково – тобто, це може бути і 15%, і 20%, і навіть 30%. Решту має сплатити покупець.
І найпідступніше! За словами прем'єра Гончарука, надання селянам невеличких кредитів під купівлю сільськогосподарських земель, мінімізує можливі ризики неповернення цих кредитів. Тобто, у селян будуть відбирати їхню землю, яка буде в заставі за кредитами.


А це означає великий кидок по-Коломойськи — коли відбудеться те, чим він, власне, займався все життя. А саме законний(!) віджим (або рейдерство) українських земель, які в подальшому підуть «з молотка», переважено у руки іноземних громадян – в першу чергу російських…
Все геніальне – просте! На дурника ніж не потрібен, лише на вуха смачна локшина.

Тож, пильнуймо, громада! Не дамо себе надурити! Не допустимо із нас робити лохів, якими бачать нас злочинний альянс «КОломойський-ЗЕЛенський» (скорочено – «КоЗел»)!