Завтра, 8 грудня, напередодні «Нормандського саміту» в Парижі, де буде вирішуватися доля суверенітету нашої держави, на вулиці Банковій у Києві відбудеться Акція Руху Опору Капітуляції на підтримку курсу відстоювання незалежності України, та висловлювання протесту проти підступних кроків керівництва держави, спрямованих на ослаблення незалежності, а відтак, і на руйнацію державності країни.

Окрім заявлених та заздалегідь анонсованих вимог, які хвилюють все українське суспільство, і які Рух Опору Капітуляції завтра висуне Президенту Зеленському, завтра на Мітингу підніматиметься найважливіше питання – заміна злочинних «Мінських угод» на «Будапештський меморандум», який гарантує безпеку та суверенітет країн-підписантів, які відмовились від ядерної зброї.
Адже всі пункти «Мінських угод», зокрема і «Формула Штайнмайера», спрямовані позбавлення України самостійності, незалежності та свого права використання наданого їй захисту згідно із положеннями Меморандуму.

Саме «Мінські угоди» повністю виключають можливість застосування «Будапештського Меморандуму» у вирішенні збройного конфлікту між Україною та Росією, яка, власне, і нав'язала нам ці «угоди» всупереч українського та міжнародного законодавств. А відтак, злочинність укладення «Мінських угод» зараз намагаються довести у Службі Безпеки України, діяльність якої у цьому напрямку штучно гальмується командою Президента аби не була зірвана «Нормандська зустріч», яка геть не вирішує питання припинення війни, а лише ще більше затягує воєнну «петлю».
Адже у разі доведення до суду справи про державну зраду, яку допустили підписанти «Мінських угод», будь-які переговори із країною-окупантом не тільки не мають сенсу, а ще і є недопустимими у площині законів України, зокрема і Конституції. І згодом це буде обов'язково доведено в суді.

А відтак, «Нормандська зустріч» має бути взагалі скасована, разом із «Мінськими угодами», які мають замінитися «Будапештським Меморандумом». Ця вимога українського закону має бути не лише першочерговою, але й єдиною. Бо її виконання перекреслюють всі «формули», фінансування ОРДЛО, звільнення наших територій нашими військовими, фейкові патрулі, злочинні вибори, незрозумілий статус невизнаних республік тощо – тобто, все те, проти чого протестує український народ.

І якщо вже наш Президент неодмінно має бути на тій, ворожій Україні «зустрічі», то він має зупинитися лише на «Будапештському Меморандумі», який не тільки дійсно принесе Україні мир, а ще й укріпить міжнародні позиції нашої держави, яку, згідно Меморандуму, підтримуватимуть та дієво захищатимуть країни Євросоюзу та Америки – бо вони є підписантами Меморандуму.
Це наче бути під опікою НАТО, у разі якщо б Україна була б його членство. І сумнівів щодо дієвості та відповідальності Заходу бути не може, адже це не Росія, підпис якої завжди була дешевшою, аніж папір, на якому він був поставлений.

Завтра, окрім Мітингу, яку проводитиме Рух Опору Капітуляції, у Києві будуть проходити ще декілька Акцій на підтримку українського суверенітету та спротиву ганебній капітуляції.
Було б дуже добре, якщо б вони, так само, як і Рух, висунули Президенту найважливішу вимогу – скасування злочинних «Мінських угод» та заміну їх на «Будапештський Меморандум».