Стосовно ганебного «розведення військ», на якому категорично наполягає кремль та українська влада.

Хочеться нагадати тим «панам», що українські військові знаходяться на СВОЇЙ українській землі! І команду «брись», яка надходить від кремлівського вождя, мають розцінювати лише як підвищену готовність до оборони. І навіть якщо наші військові, за наказом Путіна, раптом побіжать назад (у що ніхто не вірить), не варто очікувати, що теж саме зроблять російські терористи – хоча б з тієї простої причини, що «іх там нєт», а значить немає кому відходити... Це підтвердив і речник Путіна — Пєсков: «Кремль не може гарантувати відведення збройних формувань на Донбасі».

Але у цій незрозумілій ситуації є ще й такий момент, як незгода місцевого мирного населення на зрадницьке «розведення». Бо у цьому випадку вони залишатимуться сам на сам із своїми страхами перед брехливим та підступним ворогом. Навіть міністр закордонних справ, пан Пристайко, заявив, що у випадку «розведення», українська влада не гарантує безпеку мирним жителям «сірих зон» та «ліній розмежування».
Тобто, ними можна пожертвувати. Точно так, як жертвуватимуть і всім українським народом, аби лише догодити кремлю виконати їхню ганебну «формулу» зради. Адже ця «формула» врешті має приєднати до бандитських групувань — «ДНР»/«ЛНР" — всю територію держави України, тобто – не вони до нас, а ми до них, після чого слово "Держава" (до України)вже можна буде і не вживати…
Саме так! Бо судячи із вимог "формули", після їх виконання, Україна втрачає статус Держави, і врешті вийде так, що це не ОРДЛО знову стане українським, а Україна, разом із фейковими "республіками", стане одним великим ОРДЛОм – таким собі придатком "великої" російської імперії.

Нещодавно нардеп від "Слуг народу" категорично заявив, що, "хоче цього український народ, чи не хоче, а "формулу Штайнмайєра" доведеться виконувати, бо МВФ обуриться, та не дасть гроші", і ще додав, що "у нашої держави немає вибору".
По-перше, той же пан Штайнмайєр сказав, що вибір завжди є, а тому українці мають самостійно визначатися щодо відстоювання інтересів своєї Держави.
По-друге, єдиною причиною такої категоричності від "Слуг" є той факт, що за виконання цієї "формули" кремль ще влітку заплатив окремим українським олігархам, які вже почали отримувати величезні надприбутки від дешевої російської електроенергії та вугілля, яке, до речі, потрапляє їм прямісінько з ОРДЛО. Тобто, ми всі вже продані, як товар, і тому у нас ніхто ні про що не питатиме…

І останнє. З боку прихильників "формули", в якості "залізного" аргументу на її підтримку, постійно озвучується "мантра" — "у нас нема альтернативи".
Неправда! Альтернативний "Мінським угодам" план, який запропонував Петру Порошенко засновник "Фонду оборони України" — Gennady Korban — ще на початку 2015 року, мав би достатньо в короткий термін поставити Росію на місце, та з перемогою завершити війну. Але попередній пан Президент від цього плану чомусь відмовився. Скоріш за все, теж із комерційних міркувань…
Закінчити хочеться словами знов таки Геннадія Корбана: "Батьківщина — це не та країна в якій ми живемо. Батьківщина — це та країна, яку ми готові захищати кожен день. І нам дуже потрібна перемога!"