(Про ручний виступ мера Дніпра Філатова на презентації Петра Порошенка. РУЧний, до речі, у всіх смислах цього слова…)

НаЖестикулював…)
Це те ж саме що і наКолядував), тільки вже у «новому» філатівському тренді, який він «винайшов» навмисно під вибори свого тимчасового боса – Петра Порошенка.
Не стану тут розповідати про те, що саме говорив мер Дніпра на піар-форумі Гаранта, бо цей його виступ вже і так розхапали на цитати по всіх соцмережах – як приклад «вишуканого» підлабузництва та майстерності «вистрибування із штанів» …)
Зупинюся лише на «мові жестів», якою він намагався захопити не лише серце Гаранта, але і мізки деяких неосвічених громадян.
Тож, коротенький ЛікБез*…)

Взагалі-то «мова жестів», як психологічний інструмент, в піар-технологіях використовується вже давно і нічого нового для певного загалу не представляє.
За «мовою жестів» можна не лише «відсканувати» певну особу, але й за її допомогою впливати на хід думок тих, хто слухає доповідача ( співрозмовника тощо...) І це є суттєвим доповненням впливу на аудиторію, а відтак і на результативність промови.
Ми дуже добре пам'ятаємо ті «руки які нічого не крали», бо мабуть за жестикуляцією не встигали)
А також спостерігаємо вже чотири роки і за тими руками, які не перестають погрожувати виконати свої обіцянки.
Але до вчорашнього дня, ані Ющенку, ані Порошенку, не вдавалося так віртуозно вплинути на слухачів своєї промови, як це зробив Філатов!)

І річ навіть не в тому, що його майстерність в рукоблудстві не мала собі рівних!) І навіть не в тому, що руко-жестів було аж занадто багато.
Головний «козир» всіх його рухів при виступі був саме в тому, що він повністю скопіював всі жести Порошенка, тим самим спрямовуючи думки своїх прихильників у бік голосування за свого тимчасового боса. Тобто, вони проголосують за того, хто нагадує їм свого кумира!
Таким чином, на піар-форумі всі прихильники Філатова начебто були закодовані його рукоблудством на те, щоб обрати на наступних виборах саме Порошенко. Навіть якщо вони проти існуючого Гаранта! Все відбуватиметься на підсвідомому рівні!
Повторюю, це не нова піар-технологія! Філатов просто дуже улесливо її виконував, аж занадто…)
Дивно, але він дуже спритно цьому навчився) – мабуть перейняв досвід у своїх пернатих співбесідників, майстерність імітування яких перевершують всіх істот світу) Скрізь зиск знайде, навіть серед своїх домашніх папуг…)

У підсумку, до свого вже і так пересиченого столу, мер Філатов на піар-форумі наЖестикулював:
- Особливу прихильність поки ще існуючого Президента.
- Закриття Президентом очей на безмежність розкрадання місцевого бюджету та рейдерства в Дніпрі.
- Державне фінансування особисто пана Філатова під виглядом «призначення» на якісь невідомі «ремонти» — наприклад, доріг, або аеропорту.
- Закриття всіх кримінальних справ та проваджень щодо злочинних дій нашого мера.
- Подовження вищеозначених благ ще на п'ять років у разі другого терміну його ГАРАНТованого покровителя.
І до речі, вчора НАБУ раптово закрила справу щодо незаконного збагачення Філатова!
Збіг??) Не думаю…
(А те, що довелося трохи побути папугою, то це нічого, гроші ж не пахнуть…)
………
*ЛікБез – ЛІКвідація БЕЗграмотності – термін, який був запроваджений у 20-х роках, у СРСР, коли треба було більшість радянських людей навчити принаймні писати, та рахувати.