Зараз хочу повернутися до теми назви нашої області, яку ганебно провалив «кум» всіх дніпровських «патріотів» з «великої дороги», а саме – мер Дніпра. Це той мер, слово якого не варто навіть паперу, на якому була написана чергова його обіцянка або «липове» рішення.

Нагадаю, що попри прохання мешканців міста та області назвати нашу область Січеславською, попри величезну роботу, пов'язану з вивченням та доказами історичної доцільності, попри неперевершені кроки нашого суспільства у бік відродження української нації, наш мер, як завжди, сказав своє пихате – «проти»!
Не стану говорити про те, що він не мав такого права – вказувати нам, як називати НАШУ область. Бог йому суддя! Я лише хочу тут довести силу СЛОВА справжніх чоловіків – наших СЛАВетних СІЧових козаків, які лишили нам в спадщину не тільки Січеславський край, а і силу його духу.
……….
У стародавні часи, коли козацька шабля була єдиним аргументом у розмові з ворогом, а слово отамана було непорушним та правдивим, на території сучасного Січеславського краю розташувалися п'ять славетних козацьких січей.
Їхнє вільне життя та героїчні вчинки навіть через сотні років не лишають байдужими українських нащадків козацтва. Але головне – це їхнє СЛОВО! Слово, яке було сказано один раз! Непорушне СЛОВО! Слово, яке сповнено сіллю та силою.
За словом козацьких ватажків йшли у бій, здобували перемогу та робили міцнішою націю — націю, за незалежність якої зараз борються їхні нащадки, захищаючи національні цінності та незалежність України.

Зараз сучасне українське козацтво, як і сотні років тому, захищає нашу країну.
І хоча наше керівництво досі не визначилося зі статусом сьогоднішньої війни з російським окупантом, український народ , відчувши її справжню суть, називає її «Національно-визвольною війною за незалежність України».
Так, саме НАЦІОНАЛЬНО-визвольна війна! І в ній, в першу чергу, має перемогти ГІДНІСТЬ української НАЦІЇ! Тієї нації, яка російським катам поперек горла стоїть! Яка душить путіна так, що у московії тремтять не тільки «стєни дрєвнєго крємля», але і всі його вожді, разом із прислужниками того ганебного режиму, який в нашій країні намагається протистояти всьому українському – всьому, що стосується нашої нації, історії, та наших коренів!
Тож, правильно назвавши сьогоднішній «воєнний конфлікт», і зрозумівши суть нашої національно-визвольної війни, українці озброяться більше, аніж придбають сотні гармат.
Бо СЛОВО (назва) має величезне значення!

Отже, про СЛОВО! Про те слово, яке було у справжнього війська козацького, котре мало силу, енергетику, дух життя, і врешті – переможний результат! Всю силу слова, а разом з нею і його істину, січове козацтво передало своїм нащадкам, які підхопили цей справжній скарб, перенісши його через сторіччя до сьогоднішніх днів, не розтративши його сенсу, духу, силу, а головне – істину!
Тому, не пихаті провладні «куми» будуть нам диктувати — що і як нам називати та вказувати на «примиренну для всіх», відому лише їм «істину»! Бо «примиренність» будь-якою ціною – це не для українського козацтва! Бо аморфна «примиренність» завжди вела до пагуби та прірви!
Адже нам потрібні справжні істина і мудрість, які не лише принесуть перемогу, а і наповнять наше життя духом української нації. А заразом остаточно зроблять нерви північному сусіду, отруюючи їхні дрібні мізки споконвічно українським СЛОВОМ!

Але ж повернемося до теми посту, і подивимося, що саме передало нам в спадщину українське січове козацтво?! — територію п'яти січей, а разом з нею СЛОВО, тобто – її назву, яку ми не маємо права змінити! І це назва не просто територіальної одиниці, в цій назві — «сіль» Січеславського краю. Бо вона пронизана духом цієї землі, духом вільного козацтва п'ятьох СЛАВетних СІЧей!
Тож, будьмо мудрими та духовно освіченими! Збережемо наш споконвічний Український Мир!
А разом з ним, і СЛОВО істини, яке для мудрих має велике значення! Бо все ж таки «спочатку було СЛОВО»…
…………………
На додаток хочу нагадати дніпрянам та мешканцям нашої області про те, як наше СЛОВО стало істиною.
Пам'ятаєте, як довго ми чекали, доки від назви нашого міста Дніпро-петровськ відвалиться ганебне «петровськ»? Дуже довго ми про це прохали, а ще довше чекали…
Але поки наші провладні «куми» роками чухали потилицю та домовлялися із «Руським миром», ми самостійно відсікли той ганебний «петровський» додаток, і у розмові вимовляли лише Дніпро!
Отже, наше народне СЛОВО врешті решт перемогло всю їхню бюрократію та «братську» дипломатію, яку завжди нахабно нав'язує чужий для нас «Руський мир», разом з його місцевими прихильниками. Бо СЛОВО наше має силу, яку передали нам наші предки!
Тож, рано чи пізно, а край п'яти січей буде називатися так, як його освятили СЛАВетні СІЧові козаки! Освятили кров'ю, потом, та СЛОВОМ! Так, область наша буде Січеславською!
#СічеславськаТАК