В це Велике Православне Свято, в перший день Православного року, обласній лікарні імені Мечникова було зроблено великий подарунок! Це хірургічне обладнання не має собі рівних у випадках термінового порятунку при «складних» нейрохірургічних операціях, яких потребують в першу чергу наші поранені військові!

Цей хірургічний диво-стіл єдиний в Україні! В світі такі є в Японії, Америці та Ізраїлі.

Цей подарунок для обласної лікарні зробив народний депутат, якого ми обирали від округа нашого міста – Андрій Денисенко.
Придбався він за депутатські кошти, які на відміну від щорічних(!) коштів місцевих депутатів, він отримав вперше за всю свою каденцію! І на відміну від місцевих депутатів, відзвітував про кожну витрачену на потреби суспільства копійку!
Тож, не обов'язково треба бути лікарем аби врятувати чиєсь життя – особливо якщо це життя, котрим було пожертвувано заради перемоги нашої країни над жорстоким ворогом.
Не обов'язково бути військовим — щоб боронити і зберігати нашу країну як Державу.
Потрібно лише бажати, щоб наша країна дихала вільно, а кожен її громадянин був в ній під надійним захистом, особливо якщо цей громадянин – наш солдат-захисник!
Головне, щоб це бажання лишалося не просто мрією, а втілювалося у життя!
Що було і зроблено! І тут велика подяка пану Андрію не лише від лікарів та військових, а і від всіх мешканців міста та області!

А тепер буквально пару слів про цей величезний для лікарів та пацієнтів подарунок, вартістю 2 мільйони 760 тисяч гривень. Але не в кількості мільйонів річ...
Тут зразу треба сказати, що головна перевага цього хірургічного придбання складається в тому, що цей хірургічний диво-стіл допомагає лікарям зберегти час – найнеобхідніший «інструмент» при рятуванні!
По-перше, зберігається час на транспортування пацієнта до іншої країни (в разі потреби), яке може скласти від декількох годин до декількох діб, і пацієнт в такому випадку може просто до операції не дожити. А по-друге, і це теж вкрай важливо — зберігається час на протязі безпосередньо хірургічного втручання, бо дуже точно та зручно для хірургів відбувається фіксація поверхні що оперується. А ще — високоточна «розумна» оптика та приладдя! А це, зауважте, не тільки час, а вже і точність рухів лікарів, отже і позитивний результат для пацієнта!
Тож, кількість врятованих збільшується в рази!
……………..
І невеличкий додаток (може трохи сумний)
Дуже мало хто із депутатів витрачає «депутатські кошти» на потреби суспільства. Особливо коли це депутати міськради, які кожен рік(!) отримають свої депутатські мільйони! Особливо, коли за ці «депутатські кошти» придбаються шикарні власні маєтки та недешеві авто… І дуже мало в кого з них, на п'ятому році війни(!) виникає думка використати кошти на порятунок бійців! (не кажучи вже про потреби пересічного українця…)