(Нагадую, масове отруєння школярів трапилося в школі №62, в місті Дніпро, 13.09.2019р.)

Першою, а наразі і єдиною, «офіційною» версією отруєння школярів було «призначено» зношеність водопровідних труб, через які до шкільного закладу надходила брудна питна вода. Звісно цю «версію» було висунуто зацікавленими особами у цій справі, а саме — департаментом гуманітарної політики та профільним заступником мера.
Бо в таких випадках потрібен «стрілочник», на якого завжди можна повісити всі гріхи міськради. Тож, як ми всі розуміємо, ним стала директорка школи №62, бо вона «вчасно не замінила гнилі труби, які спричинили отруєння питної води». Тобто, таким чином відповідний департамент, разом із заступником мера з гуманітарної політики, мав намір відвести увагу від справжньої причини, а саме – повна відсутність якості харчових продуктів, які постачає всім школам Дніпра сумнозвісне приватне підприємство – «Контракт продрезерв 5».
Нагадую, що це підприємство знаходиться під особистою опікою «гуманітарного» заступника мера Дніпра. І цей факт викриває його матеріальну зацікавленість в захисті «підшефної» фірми.

Але «трубна» версія зруйнувалася на самому початку, бо батьки дітей, які навчаються в інших школах, почали скаржитися на подібне – тобто, в їхніх дітей ті ж самі симптоми, які спостерігалися у дітей з 62-ї школи, і що цікаво — в той же самий час (!)
І ось, у вівторок вранці, від джерел близьких до обласного департаменту освіти стало відомо про те, що його відповідальні працівники приєдналися до міської комісії, бо вже перестали вірити у всі ті міські «непорозуміння». Не виключений і той факт, що обласників до спільної перевірки запросило керівництво міськради, аби довести, що їхня «робота» іде у потрібному руслі…
Тут треба зазначити, що обласне керівництво, на відміну від міського, має совість та відповідальність. Тож, їхня праця в міській комісії має привести до відповідної «справи» з чесними та правдивими висновками.

Але «свою справу» зробили й діячі з міськради… Бо з бюджетом 14 мільярдів та вмінням «переконувати», міське керівництво може «домовитися» навіть з Римським папою. Тож, не зважаючи на всі недоліки незрозумілого «харчового» підприємства «Контракт продрезерв 5», обласна комісія, не дочекавшись офіційних висновків(!), не «помітила» в ньому грубих порушень.
Тобто, «гуманітарне» керівництво міськради, разом із дивним підприємством, «виявилися» аж ніяк не винними у харчовому отруєнні дніпровських школярів.

Отже треба далі десь шукати чергового стрілочника. Але, щоб не витрачати зайвого часу та сил, «гуманітарно-освітнє» керівництво вирішило повернутися до директорки школи №62, яку воно ще спочатку призначило винуватицею сумнозвісного шкільного інциденту.
Тож сьогодні я не була здивованою, коли випадково її побачила в той час, коли вона з червоним обличчям вибігала з приймальної керівництва освітнього департаменту дніпровської міськради…

Я не хочу цю директорку якось виправдовувати, бо гріхи в неї, таки, є. Але про це в інший раз.
Зараз я хочу поділитися висновками, які напрошуються після деяких спостережень.
Оскільки у цієї директорки не зовсім зразкове шкільне господарство, і тому претензій до неї дуже багато, «гуманітарно-освітнє» керівництво міськради вирішило «повісити» на неї ще й гріхи сумнозвісного «Продрезерву». Причому, навіть не «звернули уваги» на той факт, що неохайність, недотримання санітарних норм та відвертий бруд у харчоблоці — це стовідсоткова відповідальність «Продрезерву»! Бо саме його працівники готують їжу для школярів в приміщенні шкільного харчоблоку.

Але довести це буде дуже складно, бо окрім «Продрезерву», у цій справі існує ще і фінансовий «резерв», за допомогою якого керівники нашого міста «вирішують» будь-яке питання.
Навіть питання одвічної боротьби – грошей і совісті…