(Нагадаю – масове отруєння школярів відбулося у вівторок, 12 вересня, в школі №62, м. Дніпро)

Спочатку про деякі міфи міськради, якими намагаються згодувати довірливу частину городян. (Звісно ж, з викриттям)

1. Кількість дітей, які поскаржились варіюється від 16, про що доклав мер Дніпра, до 200, які опубліковані в деяких дніпровських видавництвах. Але за словами одних з батьків постраждалих дітей, на ранок сьогоднішнього дня в лікарнях зафіксовано 100 звернень в учнів школи №62.
2. Сьогоднішня комісія, про яку розповідав мер міста, і яка має виявити причину отруєння, в школі вже нічого не знайде. Бо всю ніч віддраювали до блиску не тільки приміщення харчоблока, а і всього шкільного закладу.
3. Те, що комісія «не знайде» справжньої причини отруєння свідчить той факт, що вже припускають «ротавірусну інфекцію», яку школярі рознесли по учбовому закладу. Причому це «припущення» доволі таки хитке, бо цією інфекцією діти після п'яти років боліють дуже рідко, а тут йдеться про масове «захворювання» в одному місті і в один і той же час.
5. Ще одне «припущення», яке розповсюджує міськрада – ігнорування дітьми особистою гігієною, а саме – брудні руки школярів. Ця версія теж не витримує ніякої критики, саме через те, що велика кількість дітей одночасно не можуть отруїтися через цю недолугу «причину».
5. А відносно використання «неякісної» води з кранів, то чомусь ця вода потрапила тільки до школи, обминув сусідні житлові будинки та інші заклади. Тобто, «версія» з водою навіть не повинна розглядатися.

А тепер про ту інформацію, яка навряд чи набуде статусу офіційної, але яка має право на існування.
З інсайдерських джерел стало відомо про підозру до деяких продуктів, після «неофіційної» (тобто, внутрішньої) перевірки.
В першу чергу ця підозра стосується молочної продукції, яка постачається на підприємство «Контракт продрезерв 5», яке є монополістом у шкільному харчуванні Дніпра. І справа навіть не в тому, що одна із фірм-постачальників не дотримується сертифікату якості своєї молочної продукції — збільшена кількість у молоці води не привело б до отруєння дітей.
Найгірше те, що вона не забезпечена відповідними транспортними засобами, обладнаними холодильними камерами. Тобто, за час завантаження, транспортування та розвантаження молочна продукція, особливо в теплий період року, псується, і в такому неякісному стані потрапляє до харчового шкільного підприємства «Контракт продрезерв 5», яке харчує дніпровських школярів.

Ще одна підозра стосується ковбаси та курятини, яка скоріш за все може виявитися правдивою, бо на ці продукти у підприємства «Контракт продрезерв 5» раптом зникли відповідні документи – сертифікати та накладі, в яких позначено терміни виготування, зберігання та поставки.
Взагалі це підприємство давно вже викликає масу питань, відповіді на які можна розглядати в окремій темі.
Тому зараз дуже коротко зупинимося на цікавому «документі», яке гучно названо «Розпорядженням міського голови».

В «документі», як і належно, була надана вказівка щодо створення комісії з проведення перевірки за фактом масового отруєння дітей. Начебто все логічно.
А тепер увага! До складу комісії входять всі зацікавлені особи! Тобто, результатом їхньої «перевірки» має бути виправдання міськради у будь-якому випадку!
Отже, нічого нового очікувати не доведеться – будуть винні погодні умови, чорна кішка, яка перебігла дітям дорогу, або забутий ними вдома щоденник.
Власне це все. Лишається тільки додати, що, за словами мера, сьогодні раптом кудись зник головний «опікун» всіх школярів та малюків – пан Шикуленко, заступник міського голови. Тобто відповідями на численні питання він просто проігнорував.

P.S. Дніпровська поліція зробила неправдиву заяву щодо кількості дітей, які звернулися до лікарні, озвучивши цифру 17. Журналісти центральних каналів ТБ, які робили опитування батьків постраджалих школярів, нарахували декілька десятків. Причому, були опитанні далеко не всі батьки школярів, які з симптомами отрутєння звернулися до медичних закладів.