Дуже прикро зустрічати свято в мінорному настрої. Але гірка правда спонукає бачити не лише кольорові ліхтарики та бурхливу вуличну торгівлю, а і ту невтішну буденність, на фоні якої ми зустрічаємо цей головний День нашого міста.

Сьогодні натрапила на свій пост, опублікований рік тому. Тоді ще багато хто сподівався на те, що міська влада після перших своїх шалених бюджетних «здобутків», врешті отямиться, і почне за наші кошти все ж таки працювати у напрямку розвитку міського господарства.
Але чомусь міські «господарі» вирішили, що господарство міста належить лише особисто їм. І навіть запити народних депутатів не зупиняють злодійського свавілля місцевих феодалів.
Тож, сподівання городян виявилися марними. Втім, по порядку.

Ще в 2016 році я звернулась до депутата Верховної ради, якого обирали на нашому окрузі, з приводу ганебної роботи ліфтового хазяйства.
Звернулася, як і потрібно, письмово.
Депутат (Андрій Денисенко), разом зі своїми помічниками, як належно, виконав свою роботу на відмінно — звернувся до Комунального Управління, КП, і всіх тих, хто має стосунки до ліфтів, з проханням допомогти якомога швидше.
Зробив він все правильно, в короткий термін, грамотно та професійно.
Але ж ось яка справа! – зверненням народного депутата феодальна влада проігнорувала.
Відмовка була десь таким чином: «Ти в нас хто? Верховний депутат? Ну і працюй собі у Раді! Яким боком ти до нас...? Ми ж бо тут хазяїва!», — і все це майже на блотняцкому жаргоні, разом з пальцями-"віялом"...
Це був просто жах! Такого не було навіть при регіоналах!
Щоб коли-небудь депутату Верховної Ради так відповідала якась місцева сарана..?!
Вони ж бо ті місцеві — "хазяїва" майже всесвіту! Бо керують цією величною частиною країни – нашим Дніпром...

Згодом натрапляю на публікацію іншого депутата (Александр Дубинин), в якій йдеться про свавілля місцевих феодалів вже в іншому місті нашої області — Кам'янському. Вже декілька років там у місцевій владі "нема можливості" відселити людей з аварійних будинків. Там навіть траплялися жахливі смертельні випадки, коли на людей падали плити перекриття, або стіни.
Але чомусь це важливо лише нардепу Дубініну. У місцевій владі інші проблеми, які не пов'язані із життям людей…

Дуже справедливі його вислови щодо тієї ганебної місцевої влади, які стосуються не тільки Кам'янського, а й Дніпра – не дарма вони знаходяться поруч..:
"Все це свідчить про "кругову поруку" та надвисокий рівень корупції в органах місцевої влади і управління та неспроможність силових структур області вести ефективну боротьбу з цими антисоціальними явищами.
Міська рада, в свою чергу, нехтуючи попередніми експертними висновками намагається приховати факти, підмінити документи, не проводить по фактах виявлених резонансних правопорушень повторні державні експертизи, чинить перепони у відновленні прав на нове житло для мешканців міста.
А поки чиновники і правоохоронці відверто маніпулюють фактами, видають бажане для себе за дійсне і затягують рішення проблеми, оселі місцевих мешканців руйнуються на очах. Взагалі, політики та чиновники, як би дивно це не звучало, бояться людей. А найбільше бояться тих, хто озброєний знаннями про свої права та їхні обов'язки."

Справедливі та мудрі слова! Треба всім їх взяти на озброєння, доки влада не зжерла все місто разом з городянами..
А поки… я розповім ще одну коротеньку історію про спілкування із владою, іншою владою — тією, в чий бік ми плювали.

У 2004 році, коли мером Дніпра був пан Куличенко, довелося мені звернутися за допомогою до одного з місцевих депутатів Жовтневого (Соборного) району Дніпропетровська (Дніпра).
Зайшла у приймальню, протягую секретарці папірець, а вона мені — "Та Ви не хвилюйтесь, просто розкажіть що трапилось, і ми спробуємо допомогти".
Розповіла.
Ні, вона не стала мені шось там відповідати та обіцяти, тим більш — нікуди не посилала.
Вона просто прямо зараз, тут же при мені, зробила дзвінок: "Це приймальня такого-то депутата місцевої ради. ....... Велике прохання допомогти".
І все!
Справа була зроблена, допомога миттєва. Чисто по людські. Як і ми цього варті. І без всяких "Майданів", "Нових покращень", тощо. Просто тому, що Люди... Просто тому, що тоді депутатів у нас поважали. А "хазяїва" все ж таки знали, де їх місце...

У 2014 році ми прогнали "регионалівську" владу, яка захопила у свої кремлівські клешні всю Україну.
А чиєю клешнею зараз химерна сурогатна влада схопила за горлянку всіх мешканців Дніпра?
Чиїми клешнями розкрадається бюджет? Чиї клешні дають ляпаса городянам Кам'янського?
…………………
Зараз Дніпро святкує День міста. Через тиждень святкує свій День Кам'янське.
Будуть кольорові ліхтарики та бурхлива вулична торгівля.
А чи буде свято в душах городян?