Феодалізм — суспільний лад, в основі якого лежить власність феодалів на землю та інші засоби виробництва, на селян-хліборобів, які перебувають у кріпацтві, а також право феодалів здійснювати ДЕРЖАВНУ владу на СВОЇЙ території.
………..
Коли під час вибуху щирих почуттів дніпрян до України ми обирали, як нам тоді здавалося, справжнього патріота нашого міста на пост мера, то навіть не уявляли, у який бік розгорнеться цей його «справжній патріотизм».
Пан Філатов тоді був другом України, всіх дніпрян, і особливо — активістів, які допомагали йому здобути омріяну посаду мера, і сподівались разом відбудовувати місто.
Але з «будівництвом» щось пішло не так…

Чи то «підрядники» не ті, чи то виконроби схибили. А може виявились винними партнери, яких наш мер обрав собі задля «ручного» керування Дніпром, за його думкою — для наведення «порядку» у міськраді.
Відсутність охайності загальмувала меру елементарні почуття гидливості, тому його партнерами стали прихильники «Руського миру» — ОППОблоковці Вілкул та Ахметов, яких він у своїй передвиборчий кампанії називав ворогами України. Але, як потім виявилось, вони для нього були завжди «своїми»…

Цей штучний союз невдовзі дав свої химерні плоди, які почали перетворювати форпост України на феодальний регіон, який за багатьма ознаками став нагадувати сумнозвісні псевдо республіки «ДНР»/«ЛНР". Тож, Дніпро, за допомогою нового мера (і партнерів) знайшов собі геть інший статус, який принизив городян і відкрив двері для відвертих зрадників країни.

Тепер щодо дніпровського феодалізму.
Справа в тому, що жага до необмеженої влади, шалених дармових прибутків, та незрозумілого самопіару, підштовхнула дніпровського мера до проголошення себе царем Дніпра. А якщо точніше – справжнісіньким середньовічним феодалом, якому належить ВСЕ, в тому числі і люди. І головне — він тепер зможе "здійснювати ДЕРЖАВНУ владу на СВОЇЙ території".
Його поведінка вже не тільки дивує, а й викликає у городян підозру в якомусь жахливому над ними експерименті.

Тут слід навести декілька прикладів.
Ми всі вже третій рік спостерігаємо, як в нашому місті нахабно знищується дрібний бізнес. Всі стоянки, кіоски, невеличкі кафе руйнуються лише з однією метою – звільнити площі для "своїх".
Причому пан Філатов на своїй сторінці в соцмережі подає це як благу справу для Дніпра, а заразом і вихваляється тими ганебними своїми вчинками, якими нібито врятовує місто від "наливайок".
Але чомусь СВОЇ "наливайки" шкоди місту "не приносять", їх навіть не "помічають" поліцейські з відділку, який знаходиться в 100 метрах..

Інший приклад – так звана оптимізація місцевої освіти. Мером був виданий ганебний наказ, який знищує в нашому місті не тільки середню освіту, але і музичну, художню, хореографічну тощо. Взагалі культуру мер не любить – це не його "фішка", що дуже помітно у його спілкуванні з городянами…
Але найстрашніше те, що цей жахливий наказ "про оптимізацію освіти" мер взагалі не мав права видавати, бо подібні накази можуть бути лише в повноваженні міністерства освіти!
А нашому феодалу хоч би що! Штампує ті накази направо і наліво, бо все що навколо, належить тільки йому(!), а не "якійсь" там державній владі, або ще гірше – нашим городянам...

Таких ганебних прикладів дуже багато, перелічувати довго, тому хочу завершити цей перелік одним з найогидніших.
Пам'ятаєте, коли мешканці одного з районів Дніпра вийшли на мітинг проти свавілля місцевої влади? Бо ця влада ніяк не могла почати ремонт дороги, а лише її перекривала, чим створювала незручності як для водіїв, так і для пішоходів. Після цього мітингу мер дуже розлютився, і сказав, що тепер він ніколи не зробить ремонт цієї "злощасної дороги". Тобто, помстився городянам, які сплачують у місцеву казну податки!
Уявляєте, мер всі ті податки мешканців Дніпра вважає своїми особистими, тому самовільно має право вирішувати, чи робити за НАШІ кошти ремонт, чи ні! Бо він же феодал! І що хоче, те і робить з тими коштами, які йому геть не належать!

До речі, ті його погрози не єдині! Бо, якщо хтось з городян дорікне, або спитає про якусь проблематичну справу, він одразу ж погрожує всім іншим мешканцям міста! Причому намагається пересварити всіх дніпрян – типа, ви ж бачите, через обурення одного з вас (при цьому називає прізвище), всім вам буде погано! Ату його, того обуреного мешканця..!
Так діють лише наші зовнішні вороги…

Але все ж таки хочу перейти до головного. Спробую дуже коротко.
Я почала з того, що наш Дніпро (не плутати з областю, це зовсім інше…) зараз став дуже схожим на сумнозвісні "Л/ДНР".
Отже, шукайте різницю:
- Донецьк і Луганськ, також як і Дніпро, були захоплені шляхом обману — на сході обіцяли створити заможну Росію, а у Дніпрі була розкішна мерська передвиборча програма — щось на кшталт "Покращання за 730 днів".
- Влада і "Л/ДНР" і Дніпра розмовляє виключно російською мовою, навіть на офіційних засіданнях, при спілкуванні з офіційними особами тощо.
- Дніпрвська влада, також як і "Л/ДНР'овська, не підкоряються центральній українській владі, бо і там і тут господарює феодалізм.
- І в "Л/ДНР" і в Дніпрі всі рішення приймає лише один господар – його величність феодал. І навіть голосування на сесіях міськради або купуються, або приймаються шляхом залякування..
- Як у "Л/ДНР", так і у Дніпрі переслідуються українські активісти.
- За не поступку владі (читати – феодалу), як в "Л/ДНР", так і у Дніпрі, іноді застосовують покарання у вигляді "підвалу".
- В "Л/ДНР", як і у Дніпрі , дуже часто фабрикують фальшиві кримінальні діловодства на адресу "неугодних"
- В "Л/ДНР" оточення господаря (феодала) його ненавидить — у Дніпрі теж мера не особливо шанує власна придворна свита ..
- В "Л/ДНР" феодальна верхівка краде бюджетні кошти, замість того, щоб розвивати і вдосконалювати інфраструктуру. Про Дніпро в цьому напрямку потрібно щось говорити ..?
- А тепер єдина маленька різниця між Дніпром та "Л/ДНР", майже нікчемна. В "Л/ДНР" зомбуванням населення в бік "Руського мира" займаються безпосередньо представники кремля. У Дніпрі поширення "Руського мира" здійснюється через посередників — найближчих друзів нашого мера — Вілкула та Ахметова.

Власне, це все. Лишається тільки нагадати, що Дніпро знаходиться дуже близько від лінії фронту, яка відділяє наш Український мир від ворожого Російського…

P.S. В українському політикумі існує дуже хитка "теорія" — щедро "годувати" своє оточення та підлеглих, аби мати серед них постійну підтримку. Типу це "годування своїх" може захистити можновладців від зради з боку їх близького оточення.
Але історія доводить зовсім протилежне ...