Що розкажуть вчителі на першому уроці у це свято?

Про те, що 1 вересня, також як і перший сніг, в нашій країні приходить несподівано? Про обшарпані, іноді навіть «радянські» парти, та підлогу, в яку можна провалитися? Про незроблений вчасно ремонт? Або про підручники для першокласників, які надійдуть лише наприкінці жовтня?

Але скоріш за все, на першому уроці, як завжди, будуть говорити про кошти, які вкрай потрібні для ремонту, канцелярське приладдя, охорону, та інші шкільні потреби. Бо нікого серед державних діячів не цікавить той факт, що батьки цих школярів вже давно сплатили податками у бюджет за всі ці шкільні потреби. Тож доводиться платити двічі..

І наш Дніпро, який за останній час випереджає всі міста країни за анти-рейтинговими показниками, і тут не лишився позаду.
Одна тільки «оптимізація» місцевої освіти чого варта! Незрозуміла, шкідлива для учнів та викладачів, нова «система» отримання знань перетворює звичайний учбовий процес на ходіння по муках — як для шкільних працівників, так і для учнів, не кажучи вже про їхніх батьків.

Судячи з її «постулатів», школам вже не потрібні ані бібліотеки, ані викладачі музичного виховання, яких, до речі, запросто можуть замінити «фізкультурники», об'єднав «за фахом» ці два абсолютно протилежних шкільних предмета. А заразом із цим, «оптимізація» вимагає скорочення всіх методистів, психологів, дієтологів, та інших шкільних працівників, які не є викладачами. Навіть дефектологів скорочують, без яких дітки з фізичними відхиленнями не зможуть відвідувати загальноосвітньої школи, а тільки спеціальні учбові заклади.

Дійшло навіть до того, що ніби то з метою «оптимізації» повністю відміняють в штатному розкладі електриків, гардеробників, та працівників шкільних котелень. А ще й скорочують до мінімуму поварів та підсобних працівників їдалень.
А щоб не проявляли невдоволення, всіх у «стійло» — а саме, на контракт! Тобто, вчителі та інші працівники шкіл, замість постійного працевлаштування, мають складати тимчасові ганебні угоди терміном від двох до восьми місяців. При цьому «поводитися» мають дуже «чемно», бо черговий контракт може й не відбутися..

Про цю «оптимізацію» можна розповідати дуже довго, тож ця тема потребує окремих розмов. І ці розмови обов'язково будуть.
А сьогодні готуємось до «1 вересня», яке приходить несподівано — як перший сніг, крізь кучугури якого дітлахи вже незабаром намагатимуться дістатися до знань..

Тож, школярам – терпіння, їхнім батькам – мужності, а вчителям – покірності! — як прописала дніпровська влада.
А владі, до речі — увімкнути гальма…!
І всім нам бажаю, щоб було захищено наше майбутнє! Ну хоча б поменше це майбутнє обкрадали… Бо дуже не хочеться, аби перший урок починався з ганебної «нестачі коштів»...
.....
Далі буде..

5b89424a2a20d.jpg