В той час, коли більшість українських політиків намагаються згадати власні функції у владі, на політичну арену країни починають виходити люди зі стабільною активністю та позитивною політичною динамікою.

Вже кілька місяців поспіль спостерігаю за діяльністю голови Харківської ОДА Юлією Світличною – наймолодшим керівником області та єдиною жінкою на цій посаді, яка найближчим часом має всі шанси перейти до вищої політичної ліги країни.

Окрім іншого, Світличну в українському політикумі вирізняє її політичний імідж, над яким гарно попрацювала її команда.

Тоді, коли її колеги урочисто перерізають стрічки на відрізках дороги між двома селами – вона летить на зустріч з мером Риму та підписує угоду про партнерство. В той момент, коли голова якоїсь ОДА дарує міському будинку культури десяток народних костюмів і шаровари – вона йде на зустріч з послом Швеції. Ну а на випадок, коли хтось з очільників області відвідує фестиваль дерунів Чернігові чи Полтаві – вона вдруге обирається на посаду віце-президента Палати регіонів Ради Європи.

Не виключено, що для Світличної готується місце в уряді/парламенті/правоохоронних органах. Свідченням цього є її гра на найвищому політичному рівні, намагання виходу за межі області та навіть країни та незвична для Харкова, однак важлива для топ-політиків, україномовність. Ну і на додачу стримано-дипломатичний стиль одягу, обережність у висловлюваннях та висока активність в соцмережах.

Незважаючи на її підозріло стрімку й успішну управлінську кар'єру та фігурування в кількох скандалах, навчилася парирувати нападки суперників та виходити «сухою з води».

Далі — більше, потрібно лише почекати.5c068cdb16f81.jpg