… щоб усі були одно, як Ти, Отче, в Мені, і Я в Тобі, так і вони нехай будуть в Нас єдине, — щоб увірував світ, що Ти послав Мене /Іоанна 17: 21/

Предстоятель Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України Єпископ Серге Машевські, на запрошення Єпископа Одесько-Сімферопольської дієцезії Римо-Католицької Церкви Броніслава Бернадського, взяв участь у міжконфесійній молитві за мир в Україні та єдність християн, яка відбулася в Кафедральному Соборі Римо-Католицької Церкви Успіння Пресвятої Діви Марії з нагоди Всесвітнього Тижня Молитви за єдність християн.

5e29ed8d51831.jpg

Тиждень Молитви за єдність християн проходить у всьому світі з 18 по 25 січня. Час проведення Тижня молитов за єдність християн було обрано не випадково. Цей тиждень, за Григоріанським календарем, завершується в день прийняття християнства апостолом Павлом, — день, який традиційно в Європі відзначається 25 січня.

5e29eda0cabbb.jpg

5e29edb2841d3.jpg

5e29edd2ce4af.jpg

5e29ee0ac51ee.jpg

5e29ee89329c9.jpg

Молитви за єдність християн стали доброю традицією і в одеських християн. Початок традиції поклали отці-паллотини, які ще на початку 2000-х років організовували перші спільні молитви католиків, православних і євангельських християн Одеси в Храмі Святого Климента в Одесі. Зі встановленням Одесько-Сімферопольської єпархії РКЦ молитовні зустрічі стали проходити в Кафедральному Соборі Римо-Католицької Церкви Успіння Пресвятої Діви Марії, а згодом і в інших Храмах Одеси.

5e29ee207c375.jpg

5e29ee315e57e.jpg

Також, в міжконфесійній молитві взяли участь Екзарх Одеський і Адміністратор Кримський УГКЦ Владика Михаіл Бубній, священнослужитель Одеської єпархії ПЦУ архімандрит Микита (Сировегін), секретар Духовної ради християн в Одеській області Олександр Чернега, єпископ ЄХБ в Одеській області Олександр Димов, пастор ХВЄ Віктор Марченко, настоятель храму святого Григорія Просвітителя Української єпархії Вірменської апостольської церкви м.Одеси о.Абгар Глчян та інші.

5e29ee463af77.jpg

Світлини та текст: Наталья Янина, Игорь Ерошкин, Взгляд из Одессы, Католицький медіа-центр