5dc1899783dc2.jpg

Непотрібні аналізи, бездарні консультації, фальшиві діагнози та багато інших неприємних несподіванок. З усім перерахованим ви можете особисто зіштовхнутися, завітавши до клініки «Оксфорд Медікал» на вулиці Глибочицькій у Києві.

Хоча, судячи з великої кількості відгуків громадян, яких обдурила ця шахрайська контора, що називає себе мережею медичних закладів, не лише тут. І нехай вас не вводить в оману солоденький голос адміністраторки, з якою розмовлятимете по телефону, у клініці ви не побачите доброзичливого ставлення й професійного надання послуг. Нічого іншого, крім зверхності, ворожості й бажання обчистити ваші кишені, ви тут не знайдете. Я вже мовчу про мову обслуговування. По телефону (очевидно, щоб заманити) ще розмовляють українською, а в самій лікарні – не дочекаєтесь.

Тож наша історія.

3-го листопада ми з чоловіком пішли на вакцинацію (дифтерія, правець) до приватної клініки «Оксфорд Медікал», оскільки в районній лікарні за місцем проживання нам відмовили, бо немає сімейного лікаря (і це при тому, що дифтерія – небезпечна інфекційна хвороба (!); цього року вже зареєстровано понад 20 випадків захворювання в Україні). Після багатьох дзвінків, зокрема й до Департаменту охорони здоров'я Київської області, вирішили не морочити собі голови, а піти до приватної клініки. Обирали з огляду на більш-менш адекватну вартість послуг і зручність розташування.

Коли записувалася на прийом, мені повідомили, що вакцинація вимагає обов'язкової консультації лікаря. Це 390 грн + 145 грн за вакцину українського виробника (м. Харків). Після огляду (приблизно 10–15 хв.) мені зробили щеплення. Але й тут не все так просто. Довелося змусити медсестру відкрити нову ампулу вакцини, бо несла вже використовувану раніше (там дві дози). Сказала, що переді мною робили жінці щеплення (але як про це дізнатися???).

Повернувшись відразу з кабінету щеплення, зустріла чоловіка, якому заборонили вакцинуватися через невелику температуру – 37,1 (у висновку написали 37,2; див. нижче фото) і нібито гострий бронхіт (кашлю не було взагалі). Лікарка (на копії висновку є її прізвище) дуже оперативно (звичайно ж, за додаткову плату) направляла його на загальний аналіз крові (увечері близько 18.00!!!). Я заперечила, чим розгнівала лікарку, яка намагалася переконати мене у зворотному. Щеплення перенесли на тиждень. Гроші заплатили за двох. Наступна консультація, зрозуміло, була б платною.

Повернувшись додому і трохи охолонувши (у клініці дуже жарко), чоловік зміряв температуру. Було 36,8. Через годину – 36,7. Зателефонували до своїх родичів-лікарів. Сказали, що то все фантазії. Як і призначене лікування.

Полізла в Інтернет. Почитала відгуки про цю так звану медичну установу. Багато негативних, пов'язаних саме із шахрайством лікарів. Причому не лише в Києві, а й інших містах, оскільки це чимала мережа (наскільки я зрозуміла).

Тож для чого я написала цю епопею. Знаючи, що в нашій країні добитися справедливості практично не можливо, хочу застерегти всіх українців від халепи під такою красивою назвою – «Оксфорд Медікал». У нормальній країні вже давно б позбавили ліцензії. Наші ж громадяни беззахисні перед шахраями в білих халатах, які часто наражають своїх пацієнтів на небезпеку.

Бережіть себе і будьте уважними до свого здоров'я!

P. S. Прошу максимального поширення й розголошення. Шахрайство необхідно зупиняти. Діагноз, зрозуміло, не підтвердився. Легені в нормі, горло теж.