Кожен мешканець Кривого Рогу, однозначно при запитані, як жити в місті поряд з металургійним гігантом Арселор?! Відповість: «Постійно немає чим дихати, постійно чорний дим й ніякого покращення вже багато років». Так більшість дуже чекала й вірила, що перемога Зеленського дасть місту нове життя, та хоча б Володимир зможе раз і назавжди змусити керівництво заводу дотримуватися європейських норм і модернізувати виробництво. Цього не сталося, приїздили й СБУ й екологічні інспекції та і Юзик був, якось ніби почали, а потім просто домовилися й всі задоволені, окрім людей, які й на далі цим дихають. Міністерства екології в місті теж не з'явилося, та й роботи хоча б якомусь напрямку по захисту довкілля від цього політичного інституту теж немає, вважаю його існування безглуздим.


А зараз почали з'являтись новини, що цей монстр ще й почав втрачати, почав менше виробляти АМКР в січні-вересні скоротив випуск прокату на 2%. Виплавка сталі за дев'ять місяців впала на 15,8% в порівнянні з січнем-вереснем 2019 року — до 3,64 млн т. Випуск чавуну скоротився на 10,5%, до 3,64 млн т. Виробництво агломерату зменшилася на 10,2 % — до 6,67 млн т.


В принципі нічого дивного, враховуючи світову кризу, яка охопила весь світ, проте як це вплине на роботу цього підприємства в Кривому Розі, як на мене, два сценарії, перший вони й на далі не будуть витрачати кошти на модернізацію (криза все ж таки, та й тисячі людей працюють), другий варіант, почнуться скорочення й будуть просить допомоги в держави. Як бачите, в жодному з варіантів, можливих покращень для містян чи працівників заводу немає, нехай вони собі трохи помітингують та заспокояться, держава ж їм не допоможе, а профспілки хіба що вигляд зроблять.