Події в нашій державі розвиваються таке відчуття, що за чітко спланованим сценарієм, поки всіх лякають страшними цифрами стосовно вірусу COVID-19 та казками на популярних ток-шоу де кандидати на місцеві вибори обіцяють, обіцяють, сваряться з опонентами й продовжують по суті брехати, економіка тріщить по швам, криза набирає обертів й війна не закінчується.

5f674cbbd3fb6.jpg

Хочеться лише пригадати, що в липні Верховна Рада призначила Олега Уруського на посаду віце-прем'єр-міністра — Міністра з питань стратегічних галузей промисловості. 22 липня Кабінет Міністрів створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Пройшло два з гаком місяці й прем'єр-міністр назвав промисловість одним з пріоритетів уряду. За його словами, створене Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості сприятиме експортним замовленням і контрактами. Пан Шмигаль також додав до своєї промови ще й неймовірну суму в 1 мільярд доларів — промисловість має заробити скільки завдяки замовленням на зовнішніх ринках. Здавалося б, все чудово, проте складається враження, що це просто черговий жарт, без жодних підтверджень та домовленостей, а тим часом галузь не розвивається та не підтримується зі сторони новоствореного міністерства чи кабміну. Це вже не кажучи про страшний рівень безробіття, скорочення майже на кожному підприємстві, а ми говоримо про міфічний мільярд доларів...