5cfd09191e18a.jpg

Ми вже звикли, що з настанням весни ми починаємо ходити на пікнік. Здається ця традиція існує вже давно, та й люди не змінилися в більшості випадків, м'ясо поїли, горілкою запили, сміття або спалили або просто залишили під деревом, гірше коли в річку скинули разом з пустими пляшками. Ніхто за такі речі не карає тому нащо вигадувати велосипед й нести сміття це ж не престижно та й важко, та й смердить, мабуть, а хочеться далі відпочивати вже вдома або в кафе....

Довго говорити про людську природу, немає бажання скажу лише одне, за останні місяці коли ми перебували й перебуваємо в стані постійного політичного інтересу та підготовці до чергових виборів, деякі, починають активно використовувати тему екології в своїх обіцянках. Знаєте, я просто вже на це не піду, покажіть на прикладі, захистіть довкілля, прийміть закони, побудуйте сортувальний центр, сміттєпереробний завод та будьте активними не на політичних мітингах та на своїх пабліках в мережі, а й реальному житті.

Дивиться найдовший в історії стрім від WWF подивіться, скільки часу потрібно маленькій пляшці із пластику, щоб розчинитися: https://www.youtube.com/watch?v=tkbuUKZHxC4

Тепер конкретно, найпростіші речі, що може зробити кожен з нас, почніть з себе, а не слухайте гучні заклики, які зазвичай нічим не закінчуються:
Одним з найпростіших способів допомогти природі є відмова від пластикових пакетів. Здавалося б, багато хто знає про їхню шкоду. Однак , більшість людей продовжує купувати їх на касах супермаркетів.
Від екоактивістів часто можна почути про необхідність утилізації батарейок. В чому проблема?

«Зараз в Україні збирається приблизно 1% батарейок. Інші 99% безконтрольно потраплять у природу, [де вони] розкладаються та забруднюють ґрунт важкими металами. Через підземні води токсичні речовини розповсюджуються на довгі кілометри та забруднюють землю, в якій ми вирощуємо їжу, а значить отруюють і нас самих», – йдеться на сайті всеукраїнського соціального проекту «Батарейки, здавайтеся!».

Сортування сміття
За різними оцінками, в Україні 4-7% території завалено сміттям. З 1 січня, відповідно до Закону «Про відходи», всі зобов'язані сортувати сміття. Як раніше пояснював Радіо Свобода еколог Олександр Соколенко, усі, згідно із законом, мають це робити, але необхідне також нове законодавство із самим механізмом збирання відходів, класифікації, перероблення та безпечної утилізації.

Більше матеріалу за посиланням:
https://www.radiosvoboda.org/a/29219681.html

Будьте, будь ласка, більш відповідальними не заради когось, а заради себе й майбутнього своїх дітей.