Всім привіт, я спробую пояснити вам на своєму прикладі, чим відрізняються ці два поняття.

Візьмемо у приклад ЛКП, Львівське Комунальне Підприємство. Раніше воно мало назву ЖЕК, Житлово Експлуатаційна Контора. Раніше працювали, і зараз в них працюють паспортистки, які вели, і продовжують вести паперові картки, в які записують дані про жителів конкретного будинку.

Коли в наших будинках у Львові було створено ОСББ, більш сучасне об'єднання мешканців, всі дані реєстрів жителів, для зручності, почали переводити в такі програми, як Excel та Word. Тобто, це і є процесом диджитизації, оцифровування.

Візьмемо, наприклад, інший варіант. Магазини, які мають можливість безконтактної оплати. Чи служба таксі, через програму, створену для них, можна замовити, а потім розрахуватися зазделегідь карткою, при цьому вже не оплачувати проїзд у машині. Чи навіть той самий Aliexpress, коли у людини є змога оплатити товар онлайн та відслідкувати, де він знаходиться в даний момент часу. Це є процесом диджиталізації.

Так само, під час карантину, всі магазини перейшли на безконтактну оплату та доставку – це також є прикладом диджиталізації.

Діджитилізація -це взагалі зміна підходу бізнесу, бізнес-процесів і взаємовідносин людей між собою. Яскравий приклад компанії, які є діджтилізованими — це Uber, Airbnb, Facebook.