Сьогодні одну молодицю призначили «начальницею», а вона, мабуть, вважає, що любимою дружиною. Я дуже довго стримувалася від надання характеристик цим нарідним обраницям, аби це не здавалося шовінізмом. Тому що ті молоді жінки, які майже випадково потрапили до зеленої ради, раптом подумали, що вже вхопили Бога за бороду. Вони ще не підозрюють, якими цинічними та хтивими можуть бути ті, хто користується їхнім щирим запалом та натхненням служити хибним ідеалам. Чомусь невідступно переслідує асоціація з нацистками.Ті теж не вагалися і не сумнівалися. Якщо ці «чи то дуже симпатичні хлопчики, чи просто негарні дівчатка» (с) вважають, що їм поталанить так само, як тієї, що вийшла заміж за генерала Хомчака, то треба їх розчарувати, що на загал відсоток такого щастя як раз на неї і закінчився.

З одного боку, мені, як не дуже злій людині, шкода спостерігати, як дорослі, політичні пройдисвіти торують дівчаткам шлях до повної руйнації особистості, а з іншого боку, той демагогічний запал, яким ці «руді бестії» прославляють свою зелень, настільки дратує, що з губ зривається — так тобі і треба. Ну не бачать ці мар'яни-роксолани безглузді, як смішно вони виглядають зі своєю наївною безапеляційною маячнею. Як там такі називаються — корисні дурепи? Партія сказала: «нада!», камсамол атвєтіл: «єсть!» Типічна технологія «чужими руками жар загрібати» на відмінно використовується і, навіть, не дуже приховується.

Поки система виховання достойних політиків в партіях, що вбачає відповідну освіту та досвід, шлях від початкових ланок до вищих, протягом якого відсіюються зайві та нездатні, не з'явиться в нашій країні, доти на наші голови будуть обирати весільних фотографів. А для цього партія має бути політичним утворенням, зі всіма його складовими, а не ситуативним проектом націленим на очолення грошових потоків. Але ця розмова вже про іншу погоду.