Колись, у відповідь на питання, яке муляло після того, як вільні незалежні пересічні пішли і обрали на президента комуняку Кравчука тому, що він такий імпозантний та в нього гарні доглянуті руки, я зробила висновок, що то брак освіти. Потім були ще здогадки про заздрість, жадібність, безвідповідальність, спаплюжене сприйняття релігійних цінностей, пропаганду. Це все добре лягало в парадігму — «совок, way of living».

Між тим, рівень загальних знань в моїй країні, в той час, як хтось там «баразділ прастори всєлєнай», знижувався. Чому? Будь-який підручник скаже — за рівнем економічного розвитку. Корупція в освіті, яка забуяла при Кучмі, привела до того, що сьогодні, хоч криком кричі, але не знайдеш, на загал, спеціаліста будь-якої галузі, щоб він чи вона відповідали кваліфікації, яка написана на дверях його кабінету. Я пам'ятаю ті часи, коли золота медаль в Одесі коштувала 30$. На випускному вечері на сцені провідної гімназії міста стояв майже увесь клас, оздоблений медалями. Як звали очильника Міського відділу освіти я теж пам'ятаю. Якщо, інколи, трапляються фахівці своєї справи, вони, як виключення, тільки підтверджують правило. Тому що інші наші розумники сприснули покращувати життя других країн.

Справи трохи поліпшилася зі введенням ЗНО. Але школи виховання кадрів вже зруйновані. Кричуща ілюстрація тому — Одеський медичний універсітет. Школа Трускавця — приклад повного, всім знайомого і більш не лякаючого, ага, того самого, звірятка. Як на мене, суспільство потребує дискусії про стан освіти, який має відповідати новим викликам сьогодення.

Це все написано для того, щоб не з першого рядка заволати: трясця, як мене вкурвлюють ці тупі «лікарі», «науковці», илітні довбо(зе)би, яких ще в школі не навчили, що щеплення рятують людство! Дитина змалечку має знати, що після відвідування вбиральні треба мити руки, що довкілля (рослини, тварини, вода, повітря) потрібно оберігати, щоб не наражати себе і оточуючих на смертельну хворобу, потрібно вакцинуватися. Це досвід, який набуло людство протягом еволюції.

Ви ж не тицяєте пальцями в розетку? Хоча, моя знайома КМН сказала, що вони усім закладом відмовилися від вакцинації, тому що їм (викладачам!) студенти з Індії розповідали про ускладнення від вакцин. Чи потрібно аналізувати цей вислів? І, так, вони голосували за зе!.

606dde252b42e.jpg

У зв'язку з цим спостерігається кореляція: якщо раніше деякі знайомі і здавалися притомними, вибір зе!, як лакмусовий папірець, показав їх рівень розумових здібностей. І докази не забарилися.

Ну, і який висновок? Вирішила спочатку зітхнути та махнути рукою. Хоча... Ще не гаплик. Але ж ми бачили промінчик, який вказував шлях. Під боком ми маємо приклад країн, які приєдналися до цивілізованих і самі такими стають. Отже, маємо вибір, який, насправді, є єдиним. Ой, я вам дуже раджу, як кажуть в Одесі.