Аби ж на ті гроші, які направили на дороги, зробили дороги! Тоді вдячні нащадки згадували б цих ви-НАХідників безпрецедентно великого крадівництва, як згадують нацистів, які хоч дороги побудували. Але весна прийде і усі побачать, як ті дороги зійдуть зі снігом на бруд.

Крадуть, крадуть не прикриваючись. Це виглядає так огидно, що і не пожартуєш. Мої знайомі хворіють, є й такі, що важко. Нові автівки, коштовні годинники, тупі квадратні метри нерухомості складаються з останніх подихів тих, кому не вистачило ліжка, ліків, кисню.

В бюджет держави запальним патріотам краще не дивитися. Раптом, вони осягнуть глибину, на яку всіх «здєлалі» такі жадані нові обличчя. Думали, що брехати в очі не наважаться? Чому? Прийоми ретельно відпрацьовані, ще коли вибори були, пам'ятаєте, що ці долбо(зе)би обіцяли? Та все, все що забажаєте обіцяли. Ще чекаєте?

А тепер, наш ( Господи, прости, що скажеш!) презедент вирішив, що виглядати хлопчиком-мрійником в очах тіток, яким тепер не дозволять торгувати калгатами-шкарпетками та труселями на зупинках, це саме те, на щО вони від нього чекають?

Може, презе бажає, щоб в країні з'явився потужний телескоп, замість втраченого в Криму, чи надсучасні біологічні лабораторії з розробки таких потрібних вакцин, чи своя Силіконова Долина? Ні, єдине, що воно осягає розумом, перепрошую за таке слово поряд з зе, це Діснейленд та Голівуд, хаспаді! Ну ніяк йому не вдається, попри усі зусилля, хоча б здатися розумним: не для того мамарима бубочку на майонезі ростила. Це тільки мавпа, проста тваринка, могла розгубитися, чи до розумних, а чи до гарних примкнути. Втім, і красеня Доріана Грея з нашого теж не вийшло, за півтора року царювання його обличчя демонструє, що гроші платників податків в надійному місці — в мішках — під очима. Той ще мрійник, б...!

Нещасний Сірко, бідолашний цього року геть розгубився, така до нього черга з можновладців, щоб очі позичити, стоїть. Отже, очі позичили, маскою хтиву усмішку, вважають, прикрили і ну мародерить, аж гай гуде! І це ще без плану Б.

5fe34f87035c8.jpg

Ота жінка, в перлах та декольтованому оксамиті, ніби щойно з ресторану, виглядає якось не comme il faut на трибуні сесійної зали, нє? Мабуть, дуже добрий фахівець — глибокі знання з законодавства, що, теж нє? Вже має фантастичні досягнення на новому місці роботи, знов нє?

Трясця! За що ж її обрали? А от ні за щО, але задлЯ того, щоб бути впевненими, що цинізм, жадібність та безпринципність (те, що пані не набрала мінімально необхідні бали в конкурсі до Верховного суду, що характеризує фаховість, її не зупинило) дозволить приймати рішення, біля яких Закон і поряд не стояв. Але вона боїться дохлих птахів, б...!

Ще і повних два роки не пройшло, а перелік порушень, зашкварів та злочинів, які небайдужі складають у списки, вже кінця і краю не має. От, Б..! Ось ми скоро і побачимо, хто кого. Але на зелене, хоча це і колір надії, сьогодні я б не поставила.

5fe34fb28d8ee.png