Гроші важливі. А гідність?

Ти добре навчався. Життя склалося так, що освіта та фаховість привели до того, що ти став частиною інтелігентної еліти суспільства. Кар'єра розвивалася логічно. Про це свідчить те, що тебе було визнано Найкращим головою центробанку в Центральній та Східній Европі у 2019 році за версією видання GlobalMarkets.

Не думаю, що такі досягнення були легкі та впали з неба. Щоб стати частиною того світу потрібно не тільки вміти добре рахувати, але й треба осягнути неабиякі здобуття сучасної філософії, розумітися на світовій культурі та мистецтві. Твоє життя — напружена праця в костюмі з краваткою.

Як тут, раптом — опачкі! Викликають до великого кабінету і якесь дрібне, неосвічене, неписемне, не викликаюче поваги в жодної інтелігентної людини, створіння вчиняє на тебе тиск. Цікаво, хоч шкаралупу від сємок з губ прибрало? За таке вбивали на дуелі, але рівних. Той, хто не має гідності, не бачить її в інших.

Звісно, чиновник — це людина на держслужбі. Але це людина! Щиро співчуваю Якову Смолію — людині, яка, як всі інші люди, мають гідність і не заслуговують на приниження.