От виборча кампанія і вийшла на фінішну пряму. Природньо, що всі політичні сили намагаються завершити виборчі перегони з найвищим результатом. Іноді за будь яку ціну. І тут при нагоді стає «соціологія», яка досить часто в цей період достовірність успішно підміняє маніпулятивністю.

Саме тому зовсім недивним видається захмарний рейтинг «Слуги народу» — 52,3%. Це можна зрозуміти, оскільки на нинішній електорат так сильно впливають медіаприводи. А їх останнім часом було більш ніж достатньо. Проте усі політичні сили, принаймні п'ятірка лідерів, теж активно створювали медіприводи, а рейтинг істотно зріс лише у однієї.

На мою суб'єктивну думку, найдивніші метаморфози відбулися з рейтингами «Батьківщини» (5,8%) та «Голосу» (4%). З легкої руки «соціологів» перша політична сила опиняється на межі проходження до парламенту (якщо враховувати статистичну похибку), а друга — взагалі не потрапляє до нього. Тоді як напередодні Центр Розумкова дав «Голосу» — 8,8%, а «Батьківщині» — 7%. До речі, «Слузі народу» цей же центр дав — 41,5%.

Проте не у всіх все так погано — «Сила і честь» отримала 5,1% (за даними Центра Розумкова – 4,6%). Ну, комусь окрім «Слуги народу» теж має везти…

І ось тут у мене, як потенційного виборця, виникає природнє запитання: «Кому вірити?»