Вчора відбулася презентація нашого фільму «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке».
Скажу одразу — я не очікував аж такого успіху.)))

5e03a08cac0fd.png

Як автор сценарію, я мав певні претензії до того, що у нас вийшло.
Тепер бачу, що фільм «зайшов» глядачеві. Безперервний сміх, вигуки, коментарі дітей в залі, захват і гордість за Україну. Отак треба знімати кіно!
А не обсирати українців і жартувати на рівні геніталій. Пардон за мою французську мову.

5e0236ef71fe9.jpg

Ось трейлер фільму.

Це перша українська казка, і єдиний козацький фільм,знятий професійно в незалежній Україні.
Кінотеатр навіть зняв в цей день з прокату «Зоряні війни», щоб відкрити ще один зал.
Бо бажаючих подивитися було набагато більше,ніж запрошень.
Зали буди забиті вщерть і здригалися від овацій.
Нарешті з'явився не «смурняк» і не фільм «про сумну долю і страждання»,а весела різдвяна казка-комедія про козаків.

5e027e2db6443.jpg

Взагалі мене дуже вкурвлює, що в Україні про козаків не знімають нічого.
Про голі дупи знімають, про алкашів знімають, про дурнів знімають, про тупих хахлів знімають.
А про нашу героїчну міфологію -табу.
Останнє що згадують- фільм поляка Гофмана «Вогнем і мечем». Це там де козаки, після героїчної битви, бухають із нічних горщиків і ,п'яні в сраку, плазують перед кримським ханом.
У нашому кіно козаки- герої, лицарі і небояки-невмираки. Як і є в українській ментальності і міфології.Веселі герої, які б'ють ворогів і на нечистій силі катаються.)))

5e023c49622c3.jpg

Але намалювалася проблема.
Практично інформаційна блокада. Телебачення на прем'єру не прийшло.
Тому маю надію на вас.
Ви сильніші за колоніальне телебачення. Нас в інтернеті більше. І ми розумніші і здатні протистояти разом інформаційній атаці і інформаційній блокаді.
Отже!
Поширюйте і повідомляйте інформацію про наш фільм.
Він вийде на екрани з 1 січня, з Нового року. В кінотеатрах України. Якраз на канікули.
Ідіть всією родиною. Фільм для дітей і дорослих.
Не можна допустити щоб український козацький фільм в прокаті був гірший за всяких там...
Ось кілька відгуків з прем'єри:

Borys Krasovskyi
14 год
Сходив сьогодні на до прем'єрний показ фільму Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво.

Не багато я радив йти на якісь фільми, але цей фільм — виключення. От прям з усієї сили раджу з 1.01 йти в кіно на цей фільм. Ми були в захваті від перегляду. Не буду спойлерити, але особливо варто виділити:

1. Музика в фільмі — просто неперевершена, власне, як я і очікував, коли дізнався, що у створенні фільму взяв участь Сашко Лірник. Фінальна пісня — взагалі мега класна і дуже вдало підібрана.
Якщо не буде збірки музики з фільму на Google Music, щоб її можна було придбати — це буде злочин
2. Усілякі приємні і символічні дрібнички, які викликали сльози на очах й мурашки по тілу. Отут аж проситься перелічити ці моменти, але сходіть в кіно і самі побачите.
3. Ну звісно ж ідея, сюжет — це все просто неймовірно. Очевидно, що творці дуже постарались і вклали душу. От правда, дуже душевний фільм у них вийшов.

Дуже сподіваюсь, що цей фільм отримає продовження і хоча б десяток частин. Слава Богу, у Лірника мільйон казок є, які можна екранізувати.

А і ще один приємний момент. Під час перегляду, почуватиметесь як вдома — в залі всі свої будуть

Ну а на фото зал, що аплодує стоячи. З фото нічого не зрозуміло — просто повірте.

5e039e75e7a99.jpg

Афіша фільму з героями.

5e0238d858842.jpg


Брати Капранови

Вчора насміялися на прем'єрі і вам радимо. Сашко Лірник неперевершений.

5e03a4231ec27.jpg

Ivanna Budnyk Ми в захваті!!!! І діти, і дорослі! Море задоволення!!!!

Прекрасний сценарій, а костюми — захват !!!
А який смачненький гумор і діалоги !
Інколи мурахи бігали , від крутих посилів, де українці не нещасні і гноблені, а вільні і круті:) а Жінок слухаються і бояться навіть чорти, не те що Козаки:)
Це той фільм, що буде викликати радість і захоплення, і разом з ними ,- гордість за наших предків.
Величезна вдячність за такий крутий фільм — казку!!!!
Це найкраще в своєму жанрі, що вийшло в світ останніми роками!

5e03a3e2053fa.jpgVolodymyr Viatrovych

Чудова казка — Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво: яскрава, кумедна, місцями драматична і дуже українська. Беріть дітей (не зовсім маленьких) і гайда на казку.
Хай «Зоряні війни» почекають.

5e027e4caed7e.jpg

Maria Burmaka

Я подивилась прекрасне українське кіно Пекельна Хоругва. Веселе, з філігранною грою акторів, з жартами, які дійсно смішні!! Козак Михтод))! От я згадую всі казки Сашко Лірник, які він нам в Мандрівці Миколая розповідав!! А Леся Самаєва, Костянтин Лінартович, а Kishe, а малі чортенята!! А головний герой Семен! І ще там є такі моменти непрості, особисто для мене це завжди питання.. от як дітям пояснити про смерть? А тут настільки делікатно, і так за душу торкає. Як ніде і ніколи!! Навіть момент з сережкою! Як губите шось-не журіться, а раптом це вісточка комусь! Словом, я би дуже радила всім! Це круте кіно! Хоч і ніби для дітей, а насправді для всіх! Дуже рекомендую!!

5e023c60a4525.jpg

Ольга Дерзкая
Сьогодні на допрем'єрному показі фільму «Пекельна хоругва» я вдруге відчула велику гордість за українскьке кіно.

В останнє це було після перегляду фільму «Поводир» Олеся Саніна.

Дуже рекомендую подивитись на великому екрані цю чудову різдвяну казку!

До речі, сценарій написав Сашко Лірник, чиї казки на Країна ФМ я просто обожнюю. Кожного разу слухаючи їх, я відчуваю себе щасливою, а його голос наче повертає мене в дитинство і завжди заспокоює.

5e03a200e3430.jpg

Наталка Фіцич разом з Ivan Malkovych та 2 іншими особами.

Після прем'єри фільму Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво сміються усі, бо просміялися увесь фільм! Добре кіно з хоробрими козаками та різною нечистю. Окремий респект за сцену, де ангели забирають за оселедці козацькі душі, вона проймає.

На це кіно треба йти всією сім'єю. Прокат з 1 січня.

5e027ecacf491.jpg

Вікторія Кисіль

З 1 січня в кінотеатрах — українська стрічка. Наразі мала змогу побувати на допрем'єрному показі.
Клас!
Отже, берете дітлахів (можна й без них, бо фільм й для дорослих припаде до душі) — й гайда в кінотеатри!!

Моя душа співає, бо останнім часом все більше знаків:
Україна Була, Є й Буде.
Не знаю де та Зірка й яка вона. Але знаю, що ще трохи — й так само, як вона розвіяла ворогів, з допомогою маленького чортеняти в фільмі, так і в нашому реальному світі — вона чекає свого часу, щоб розітнути темряву й надати сил на Перемогу.

Зал здригнувся від хвилі оплесків по завершенню — на мене, то найкращий показник! Найдетальніша рецензія!

Доречі! Сценарій до фільму за мотивами свого твору «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги й козацький рід» написав український казкар Сашко Лірник.

p.s. А Чорт у виконанні Олександра Пожарського — просто неперевершений!

Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво — надзвичайно!

5e028b9eacda7.jpg



І найкраща рецензія на сьогодні-

Наталка Шаманова

32 хв ·

Відвідали найочікуванішу кінопрем'єру року Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво. Фактично це розширена версія казки «Про старого козака, рудого чорта, чотири роги і козацький рід». (Варто перечитати перед тим як іти в кіно.) Історія доповнена новими персонажами і сюжетними лініями і нам вона дуже сподобалась!
Тут є усі герої Вертепу – козаки, цигани, юдеї, янголи, чорти, відьми, домовики. І Різдвяна Зірка що дає надію теж є.
Красиві, фактурні актори, харизма і органічна гра. Літній козак Михтод та його син Семен створили переконливі та колоритні козацькі образи. Чорт – ідеальний, а актору що зіграв домовика Веніаміна можна давати нагороду за кращу роль другого плану.
Потішили жіночі персонажі, які у фільмі присутні не лише «для краси». В героїнь «Пекельної хоругви» є розум, характер, почуття власної гідності та серце з перцем. Феміністичний маніфест чортової полонянки: «Я тобі не річ!» — показує, що українок і чорти бояться. А образ дружини Михода – жива ілюстрація до приказки «Як батько скаже, так по материному і буде».
Епізод в якому козак Семен, акі Антон Макаренко, береться за перевиховання чортенят дуже сподобався доньці. Особливо тренування. «Це ж ті удари, що і ми на тренуваннях вчимо! Козак Степан що, з тренер гопака?». Такий от місток від казки до реальності.
Свідомо чи ні, але фільм також розкриває тему батьківства. Михтод – батько, що задля порятунку сина піде на все. Семен після життя на Січі повертається хоч і досвідченим воїном, але фактично – бешкетним підлітком. Справжньою чоловічою ініціацією для нього стає не війна, а роль вихователя крейзі-чортенят. Пожаліти, втішити, покупати, нагодувати, казочку розказати та ще й постояти за себе навчити. Завдяки цьому Семен стає справді зрілим і дорослим.
Дуже делікатно подано тему смерті, яку часто вважають занадто складною і травматичною для дитячих фільмів. (в голлівудських казках найчастіше усіх хто помер у фіналі воскрешають). Знайдено правильні образи й слова, щоб смерть не лякала, а сприймалася як природна частина буття людини.
Також дуже сподобався музичний ряд (нарешті фільм без пісень Вакарчука). Спецефекти і комп'ютерна графіка доволі простенькі, але щирість і справжність сюжету це повністю компенсує. «Хоругву» можна навіть слухати і розбирати на цитати.
Хоча фільм і має маркування 12+, але підходить і для перегляду з молодшими школярами. Має кілька кривавих бойових сцен, але їх сприйняття залежить від рівня вразливості дитини. (врешті решт на кілька секунд можна заплющити очі, що ми й робили).
«Пекельна Хоругва» – фільм, який для мене особисто має стратегічне значення. Хочу щоб діти мали «українську прошивку», щоб історія, традиції і українські фольклорні персонажі викликали любов і не відгонили нафталіном. Тому без сучасного медіапродукту ніяк. Книг у нас наразі достатньо, а фільмів і мультиків бракує. (Намагатися «приколоти» сучасну дитину на персонажів того ж Дахна — марна справа. Подивитися вони звісно можуть, але «Вау ефекту» не буде досягнуто). А «Пекельна хоругва» такий ефект дала.
А ще думаю про те, що я особисто вперше почула казки Сашка Лірника років 15 тому в аудіо записі на затертому CD диску, що ходив «по руках». Серед знайомих підлітків є такі, що виросли на його книгах, а мої діти вже й на фільмах за сценаріями цих казок ростуть. Прогрес)))

5e03a0f796a89.jpg

За тиждень трейлер фільму зібрав 650 000 переглядів.
Якщо всі ,хто переглянув підуть в кіно- Україна виграє.
Всі ми виграємо. Бо ми не бидло і ми не хахли. Ми- козацького роду. Вільні і веселі люди.

5e03a49c42562.jpg

Це казка для всієї родини.
Смішна і глибока.
Побудована на українському казковому фолькльорі.
Казка про дітей- батьків.
Про любов і повагу.
Казка про патріотизм і жертовність.. Про Україну.
Зараз як ніколи актуальна. В час війни.
Краще за всі агітаційні промови і мітинги.
Подивитесь- зрозумієте.
В потім ще будете передивлятися ще і ще.
Це як Пропала Грамота.)))
Тільки цікавіше.)))

Ну що ж, у нас нарешті з'явився шанс!

5e023c9055982.jpg

Отож від вас вимагається(!!!)поширити інформацію про наш козацький різдвяний фільм.

І звичайно піти на нього всією родиною!
Показ в кінотеатрах з 1 січня.
Дякую!