Зробив паузу. Помовчав. Подумав.

Знаєте, я нас усіх вітаю. Адже чверть притомних людей для будь-якої нації це просто захмарно високий показник. Зазвичай їх буває 8 відсотків максимум.
Так що ми ще ого-го!
Пишатися треба а не плакати,жахатися,виїздити за кордон, чи йти у «внутрішню еміграцію».

Шо, зруйновано міф про «високодуховний патріотичний народ»?
Ну так на то і міф. Ми ним жили, для нього творили, працювали, жертвували всім, воювали і волонтерили. А тут раптом- бац! — «ан дємонов то і нєт!»(цитата з фільму дитинства).
Спішу вас заспокоїти — народи всі такі. На всій земній кулі.

От вам просто записані реальні розмови народу. Отакий він виборець насправді. І не страждайте і не комплексуйте — вони хочуть саме цього:

- За кого голосувала? Так за Зеленського ж! Він наш, із бідноти. Теж проти багатих!

- Взавтра Порошенка посадять, а його гроші нам роздадуть! По три тисячі до пенсії. І ще субсидія. Нічого, жити можна буде!

- Понавідкривав магазинів і кров з нас п'є! Я особливо оці «Коровки» люблю. Добрі дуже.

- Нашо мені твоя Україна? Якби не вона, то я зараз жив би в Польщі і горя не знав!

- У мене субсидія вийшла чотири п'ятсот, а газу спалив на тисячу. Та ше пенсія і бджоли. Та краду трохи.Якби ще баригу посадити, то можна жити...

- Ми з жінкою розлучилися на старості років шоб і я і вона субсидію получали.А квартири в Києві здаємо. Тіки барига заважає.

- Ми ше не робили нічого, а у прораба аванс випросили і вкрали інструмент в підсобці. Я потім перфоратор продав і шуруповерт на базарі. Удачно вийшло.

- Нафіг мнє ваша УкрАіна?! Дорог нєт, старікі голодают, а ім всьо мало! І оні хатят шоб я ім налогі платіла?!
Не платіла і нє буду!

- Я от за Зеленського голосував. Ми іх здєлалі! Шоб знали!А взагалі на Польщу виїжджаю.Діти вже там давно. Зараз тіки дом продам.

- Стою собі на біржі, субсидія у мене і у мами. Машини потроху ганяю з Литви. Шо я дурний за ті копійки робити? Нехай барига робить.

- Я їх на місяць на іспитатєльний беру, а потім вигнав і нових набрав. А робота йде. Яка зарплата? Не переживай,вони собі накрадуть!

- Ото як война почалася, то я сина в Польшу відправив пересидіти. А зараз приїхав субсидію оформити і квартиру здати і знову поїде.

Приходь вночі.Побухаємо, квартал подивимось. Постукаєш — я відкрию. Та хто там те пиво щитає! Візьмемо з різних ящиків ,а пусті бутилки назад поставимо- скажемо шо то так на заводі поклали.Я ж охраннік. Чіпсів візьми. У нас на складі немає.

- Ото сидять там наверху, крадуть тонами! Понавибирали злодюг! А я на вибори не піду! Однаково нічого не зміниться!

- У нас в Донецьку всі довольні. Я дві пенсії получаю- нашу і від бандер. А я сюди зуби лікувать приїхала, бо тут дешевше і харашо.

- Депутат у нас хароший. Мені з хатою добре допоміг і газ провів. Автобуса безплатного пустив. То зара за іншого проголосую. Може ше шось в нового видеру.

- Ну і шо шо краде? Всі крадуть. А цей новий хоч шось робить, а вже потім вкраде.

- Як він не Вальцман? А хто?!
Все одно за Зеленського треба голосувати. Він наш, українець з Кіровограду. Я з його батьком робив.

- Піду за слугу проголосую. Ну того, Зеленого. За природу которий.Ми люди темні, нехай там начальство розбирається.

- Вони там наверху крадуть, а я шо дурний? Зара Зеленський буде, то він ше молодий, неопитний- і сам вкраде і я коло нього. А то потім тяжче буде.

- Дорогу він зробив. Шоб він здох! Нашо мені та дорога? Он вже на базарі не докупитися.Нічого, переживемо. І не таке переживали.

- Ти там ближче до начальства, то шо там в Києві, вже тих посадили? Кого посадили? А всіх! Понажиралися в тому Києві...

- Раніше було і комбікорму візьмеш. А шо я не можу молока взяти як я там роблю? Скоріше б Зеленський того фермера притис нарешті!

- Цей раз депутат менше платив за голос. Той раз ми з бабою тисячу взяли, а зараз вісімсот вийшло. Скупий цей раз попався.

- Дурні баби гроші в кандидата взяли по вєдомості. А то були в щот субсидії. А я не підписав і мені більше на триста гривень вийшло.

- Такі часи завів той Порошенко, що не проживеш за ті гроші. Нє, таки на роботі платять добре. Але ж то робити треба!

Всім насрати на «високі почуття» і «моральні принципи»
І справді, які можуть бути моральні принципи, коли тут пиво, чіпси, цицьки в тілівізорі показують і пісюном на роялі грають? А ви тут із своїми стражданнями,героїзмом і жертовністю. Нас тут і так непогано годують! (теж цитата)
Просто на певну мить ,в час небезпеки, народ згуртовується ненадовго. Як косяк оселедців.І в цей короткий проміжок часу може відігнати тріску чи навіть акулу. А потім знову розсипається на юніти в пошуках смачного планктону.
В 2014 році було страшно, було бздошно, було небезпечно. Могло «прилетіти» усім. Тому об'єдналися і голоснули разом, і волонтерили разом потрошку, і згуртувалися якось. А потім небезпеку локалізували,десь відсунули, дали дихати,безвізик замутили,пенсію без затримок і так далі. Акули не видно, а планктончик ось він,хароший наш.
Так що нічого неочікуваного не трапилось. Нехай вони собі воюють кому треба, а ми якось обійдемося.
І моральну базу підведемо. Не те щоб сором очі пік, але внутрішній дискомфорт іноді муляє.
Отут якраз знадобиться «корупція»,"бізнес на крові",ще там щось,що завбачливо підкидають з телеекранів в акурат до виборів.
А після виборів все це зникло як за помахом чарівної палички. І полилася "владна благодать".Точняк як при махровому совку. "Дорогой Лєонід Ілліч" повернувся у вигляді дрібної пародії, фарсу і сцяння в очі.
"Зелена мрія" втілилась. А хто "не давольний", так на вас чхати хотіли.
Бо решта — давольні.
Але ми не решта. Ми ідеалісти — романтики і фанатики.
Я сам на Майдані виголошував :" Дуже добрий мій народ.В нім нема іродів. Мій народ- це діамант у сім'ї народів!"
І так воно і є. Не сумніваюся ні грама.Просто хворіємо ми зараз трошки. Температурка у нас і проноси.Буває. Зелених слив наїлися просто.
Наша задача продовжувати лупати сю скалу, виховувати дітей і любити всіх цих "рабів нещасних німих".
Так, "рабів німих". Другого "запасного" народу у нас немає.
Серед них і наші брати-сестри і мами-тати.
Інших і кращих ліків за любов для одужання народу в світі не існує.
Треба продовжувати любити,виховувати,вчити.
Не можна вічно тішитись халявою, гидотним "гумором" в телевізорі, політичними шоу і пустопорожніми обіцянками. Всього на всіх не вистачить ніколи. Надовго цього театру не вистачить.
Як кажуть "тюрма красива,та чорт їй рад".
Все те лайно як припливло , так і попливе далі.
І зникне "як обри".
А нам треба цьому сприяти.Бо за нами не халява і брехня.
За нами- "яснії зорі і чистії води". Все те ,що сидить глибше в душі.
За нами Україна.
І одужання прийде.