Всі зараз потихеньку усвідомлюють, що ситуація з вірусом COVID-19 погіршується й епідемія в нашій країні лише посилюється. Так вкрай важливо зараз при можливості залишатися вдома й працювати, от тільки не всі підприємства можуть собі це дозволити. Відпустили адміністративний персонал, бухгалтерію, юристів й так далі, які можуть працювати вдома й це правильне рішення.

Зараз постає питання введення надзвичайного стану, що може призвести до закриття підприємств та фабрик, бізнес висловлюється категорично проти цього адже втрати будуть колосальними, кількість безробітних збільшиться, економіка зазнає надзвичайний втрат, які для нашої країни будуть катастрофічними.

«Так, якщо зупинити більшість компаній, мільйони українців втратять роботу, а бюджет — більшу частину доходів. Соціальні наслідки будуть дуже негативними, велика кількість людей, не маючи накопичень і втративши гроші на прожиття, від відчаю може вийти на вулицю з протестами, а фінансових і організаційних ресурсів для боротьби з вірусом у держави стане набагато менше. Відповідно, наслідки пандемії будуть дійсно критичними „, — сказано в зверненні.

5e7f13c9bf156.jpg

Представники організацій підкреслюють, що при порівняльному аналізі заходів протидії поширенню COVID-19 в Україні та інших країнах, де вірус набув значно більшого поширення, очевидно, що за станом на 22 березня Україна вже застосувала комплекс більш жорстких заходів у порівнянні з іншими країнами.

Висновок більш ніж очевидний, бізнес хоче працювати далі нехай працює тільки виконує всі рекомендації та вимоги МОЗ та ВОЗ, забезпечує працівників транспортом, масками, антисептиком. Тільки там ми можемо знизити можливі втрати й залишити людей з роботою. Тому сподіваюся, що бізнес й влада знайдуть оптимальне рішення.

Бажаю всім бути здоровими та залишайтеся вдома.