5d22211c78429.jpg

Міжнародний день без поліетилену це не просто якась забава, та фотографії в соціальних мережах типу : «Подивіться на мене, який я класний й підтримую тренди» — це спосіб в черговий раз нагадати людству про надзвичайні проблеми, про загрози й таке інше.

Чи можу я якось допомогти?

Безперечно, і є безліч шляхів як це зробити. Ось декілька з них:

Відмовтесь від зайвого використання пакетів. Фрукти та овочі, що мають власну захисну оболонку не варто класти в пакет (банани, помаранчі, мандарини, картопля, баклажани, морква, помідори та багато інших). Також пакет не потрібен для молока, сиру, борошна та інших продуктів, які вже були попередньо запаковані.

Придбайте або зробіть власні торбинки для походів до магазину. А щоб не забувати їх вдома, розкладіть по сумкам чи рюкзакам, що носите, покладіть в машину.

Якщо є вибір між покупкою товару в поліетиленовій упаковці та екологічній (наприклад паперовій) віддавайте перевагу другому варіанту.

Відмовляйтеся від пакету на касі!

Яким чином вирішується ця екологічна проблема?
Безумовно важливу роль у вирішенні цієї проблеми відіграє екологічна політика держав та міждержавні угрупування. Так, про повну або часткову відмову від пластику заявили понад 40 країн світу. В Євросоюзі до 2021 року хочуть заборонити поліетиленові пакети, одноразовий посуд, соломинки, тощо. Цю ініціативу уже підтримали понад 250 компаній відомих брендів.

Сподіваюся друзі цього достатньо, якщо ні, продовжуйте в тому ж дусі й будемо пакети на голови вдягати, чим ми краще за тварин...