5cb0485ba8454.jpg

В нашій країні продовжується шоу під назвою «Вибори президента, частина друга», коментувати тут нічого, кожен сам все розуміє й робить висновки, проте з'являються цілком логічні запитання до двох лідерів, виділю всього декілька з них.

Перше питання, міграція українців в пошуку кращого життя? Чия провина, тільки політиків звісно ж ні, бізнесменів, керівників великих компаній погоджуюся не на сто відсотків, самих людей в певній мірі так, не намагаючись щось змінити в власній країні їхати в ту саму Польщу заради вищої зарплати, проте чомусь не враховують, плату за оренду житла, проблеми з документами, мовою й перспективою, по суті живуть так само, тільки не вдома. Що ж робити коли винні потроху всі, хтось не підвищує зарплату, хтось не створює закони, а хтось вірити в краще життя за межами країни, логічним виглядає рішення об'єднати зусилля перших і дати можливість для розвитку третім, звісно ж власною вигодою і зростанням обсягів виробництва, будівництва, рослинництва і тому подібне...

Загальна оцінка трудових мігрантів з України за 2015-2017 роки становить 4 млн осіб.

Про це повідомила економіст Центру економічної стратегії Юлія Руда, передає «Інтерфакс-Україна».

«У нас вийшло 4 млн трудових мігрантів за 2015-2017 роки... Це не означає, що всі вони перебувають за кордоном. Серед них одночасно за кордоном перебувають 2,6-2,7 млн осіб», — розповіла вона на прес-конференції в середу в Києві.

За даними експерта, найпопулярнішими напрямками трудової міграції є Росія та Польща.

За оцінками аналітиків Центру економічної стратегії, 16% працездатного населення країни — трудові мігранти. За межами країни може знаходитися близько 2 млн 700 тис. осіб. Це означає, що українці їдуть за кордон на короткі строки, заробляють там кошти та повертаються додому.

Питання друге, чому мовчать про проблеми екологічного характеру? Тут все простіше, знають, що піднявши це питання виграють дуже незначний відсоток голосів, бо більшість людей самі знищують природу й думати про це не бажають, то нащо провокувати не цікаву тему...