Постійно бачиш, як той чи інший друг по ФБ пише, що захворів на ОРЗ, чи грипозні інфекції, або захворіли його близькі…

Псується настрій, руйнуються плани, страждає здоров`я. Блін, як же так сталося та чи мав я шанси не потрапити у полон хвороби?

Звісно від того, що приготувала доля, навряд чи втечеш. Але є кілька речей, які гарантовано знизять можливість вашого захворювання сезонними хворобами на 80%! І це не банальні поради з Інтернету, а перевірений роками стиль життя, який реально допоможе вам уникнути небажаних захворювань.

1. Чистити ретельно Язик

Як відбувається захворювання на всілякі ОРЗ? У 90% випадків ситуація типова: спочатку йде тимчасове зниження імунітету – трохи переохолодився організм, бо погано топлять, десь продуло, щось холодне випив… Цим одразу можуть скористатися бактерії, які вже є в організмі, і чим їх більше, тим більше шансів що ви захворієте. Найбільша концентрація мікробів знаходиться на вашому язиці. Звідти вони дуже швидко розмножаються і потрапляють у носоглотку та ніс. І все – тиждень вдома! Щоб на 80% зменшити вірогідність захворювання, треба кожен день після чищення зубів легенько, але ретельно чистити щіткою язик, аж до носоглотки. Є навіть щітки для цього із спеціальною шершавою поверхнею на зворотному боці. Це дуже легко переходить у звичку за 21 день регулярного виконання цієї процедури.

2. Мажте ніс

Частіше за все ми підхоплюємо віруси у натовпі, при великому скупченні людей. У 80% ці віруси потрапляють нам у слизову носа, а потім, по звичному руслу розповсюджуються по всьому організму. Щоб цього не сталося, варто кожного ранку, перед виходом з дому мазати в носі Оксаліновою маззю. Вона без запаху, вбиває більшість відомих і невідомих бактерій, що потраплять до слизової.

3. Зміцнюйте імунітет

Не хочу здатися рекламістом лікарських засобів, але на зимній період, коли холодно і не вистачає природніх вітамінів, необхідно підтримувати імунну систему. Для цього є багато дієвих і перевірених часом способів, починаючи із прийому вітамінів, і закінчуючи смачними сумішами на основі продуктів з меду, лимону, кураги. Я раджу всім близьким і рідним «Джерело-І» фірми Екомед – по 40-50 крапель на 100 грамів води зранку. Ці краплі на основі натуральних трав, були розроблені спеціально для підтримки імунної системи організму. Вони не викликають залежності, побічних ефектів, і діють надійно, підтримуючи організм в тонусі.

4. Ніяких зінів-лінів в ніс!

Багато людей, і діти зокрема, страждають взимку від різних форм нежиті. На жаль для боротьби з цим вони обирають розрекламовані краплі в ніс, які діють швидко і розблоковують дихання. Але більшість з цих засобів викликає реальну залежність. Знаю пару десятків знайомих, які роками, як наркомани, сидять на назальних краплях і спреях, що реально ускладнює їм життя. Запам'ятайте – в жодному разі не використовуйте назальні засоби, в складі яких є речовини, що закінчуються на зін і лін. Це – ті самі речовини, які викликають залежність, і від яких дуже складно здихатись потім. Краще за все – це натуральні трав'яні і масляні засоби без жодної хімії — наприклад, Піносол. А також – полоскання водою з содою і сіллю, що у 21 сторіччі залишається одним з найнадійніших і найефективніших засобів від нежиті та запалення носової порожнини.

Отже, щоб узимку не хворіти, щоб були здорові діти – будьте відповідальними за своє здоров`я, а воно вам подарує чудовий настрій і радість життя! Хай вам щастить!)