Я не експерт в аудіоундустрії. Хоча мав трохи досвіду в роботі з придушення шумів та цифровій обробці голосу. Тому я просто наведу пару цікавих фактів. А виводи ви робіть самі. Бажано після того, як ці «плівки» проаналізують справжні незалежні експерти. Хоча я маю сумніви, що ГПУ це допустить.

Отже начебто запис Саакашвілі — Курченко. Взято з каналу ГПУ. Включаємо спектрограму і що бачимо? Ось такі різкі перепади.

5a287bf2561fb.png

По центру — перепад. Зліва — голос нібито Курченка. Справа — нібито Саакашвілі.

Такі перепади можливі при різких звуках (порив вітру, постріл, вибух, звук падіння і т.д.). Але впродовж спокійної розмови це говорить скоріш за все про склеювання різних аудіофайлів. Тим більше, що такі перепади повторюються декілька разів між фразами (нібито) Курченка і (нібито) Саакашвілі.

Друге. У Курченка є така манера говорити довге «аааааа», поки збирається з думками чи формулює фразу. Є таке «ааааааа» і в цьому запису. Знайшов я його і в запису розмови з Коломойським. Це тут.


Ще я знайшов інтерв'ю Курченка Профутболу. Тут. Там не було довгих «ааааааа», зате було багато звичайних коротких «а». Дві штуки я вирізав. Ось вам картинка.

5a287edd04841.png

Першим йде «ааааааа» із запису ГПУ. Другим йде «аааааа» із розмови з Коломойським. Третє та четверте — це дві «а» з інтерв'ю Профутболу.


Особисто я бачу, що 2, 3, 4 між собою схожі надзвичайно. 1 — це зовсім інший тембр, інший голос. А ви що бачите?


Дякую за увагу.