У цьому короткому відео нижче доступно показано, який ефект має носіння маски. Розібрано три ситуації, ступінь поширення крапель слини під час:

1) звичайної розмови, на прикладі рахунку від 1 до 10 вголос (на відео — Counting);

2) кашлю (на відео — Coughing);

3) чхання (на відео — Sneezing).

Екран розділений на чотири прямокутники, угорі ліворуч за годинниковою стрілкою одночасно демонструється те, що відбувається:

1) при ВІДСУТНОСТІ маски;

2) при наявності одношарової маски;

3) при наявності двошарової маски;

4) при наявності хірургічної маски.

Уважно подивіться, там все цілком зрозуміло:

(далі під відео продовження тексту)

Подивилися?

А тепер питання до тих, хто не носить і в цілому заперечує необхідність носіння маски (плюс до тих, хто соромиться носити маску, бо хтось там може на них подивитися з іронією): ви взагалі в курсі того, які показники хворих Ковідом-19 в Азії (Китай, Тайвань, Японія, Південна Корея ..) в порівнянні з показниками епідемії на Заході, включно з Україною? Показники дуже різні. У перерахованих країнах Азії цифри дуже низькі в порівнянні з неослабленим пі#децем пандемії в Штатах, Європі та інших частинах т.зв. Західного світу. Тобто навіть на батьківщині цього вірусу, в перенаселеному Китаї, давним давно відбуваються лише поодинокі випадки зараження (при цьому, багато китайців продовжують носити маски), в той час як в західних країнах цей пі#дець не припиняється, і навіть зростає. А знаєте чому? ТОМУ ЩО ВИ, БЛ#ТЬ, НЕЙМОВІРНІ ДУРНІ. Це основна причина. А якщо детально, то тому, що в Китаї, Японії і т.д. практично всі люди з самого початку, як тільки їм сказали, почали носити маски (зазвичай це стандартні тришарові мед.маскі з аптеки). Плюс, вони слідували рекомендаціям по можливості тримати дистанцію з оточуючими людьми поза домом, і в цілому уникати скупчень людей. У той час як ви, ах#енні розумники, або принципово не носите маски, або ж ви їх носите «на від#бись» — з відкритим носом або взагалі на підборідді. І все тому, що якийсь «всезнаючий» дурень в інтернеті заявив: «Маски неефективні!» — і усі інші дурні підхопили. Або ж тому, що який-небудь ідіот без маски на вулиці/у транспорті/у магазині і т.д. посміється над вами.

ЩЕ РАЗ: в Азії люди носили маски і дотримувалися social distancing, і у них відносно спокійний хід епідемії, а на Заході люди НЕ носили маски і НЕ дотримувалися social distancing, і зараз там триває пекельний пі#дець.

ТАК ЗРОЗУМІЛО?

І не ображайтесь за мою емоційну мову, бо це, по-перше, через ваше преступно наплювацьке ставлення до пандемії в Україні захворює так багато людей, і лише по-друге через преступні дії анти-української ЗЕвлади, яка пограбувала гроші з фонду боротьби з Ковідом. Я навіть бачив, що деякі бовдури не просто не носять маски, вони ще публікують у ФБ рекомендації, як по закону «посилати» охорону в АТБ, яка просить надіти маску — це вони типа «захищають свої конституційні права», ага. «Дебіли, бл#ть» (с)

Вам ніхто ніколи і НЕ говорив, що маски дають 100% захист від зараження. Мова шла і йде про те, що маски та інші заходи сильно ЗНИЖУЮТЬ РИЗИК ЗАРАЖЕННЯ. Плюс, вам з самого початку пояснювали, що навіть якщо ви зовні не хворієте, ви можете бути носієм вірусу і своїм диханням заражати інших людей з більш низьким імунітетом, це ще одна причина носіння маски.

Загалом, включіть мозок і носите маски.

І цю інформацію треба поширити. Це не особисто для мене, це заради вас самих, ваших близьких та усіх інших людей.

Peace ✌️