Відразу дві гарних новини зранку.Перша. Не величезний прорив, але сама по собі гарна та є (сподіваюсь) частиною тенденції. Сполучені Штати вилучили Україну з переліку держав, куди не рекомендовано здійснювати подорожі. Про це повідомили у посольстві США в Україні. Це по розвитку ситуації з ковідом. Виключенням залишаються окуповані РФ Крим та частина Донбасу. Ну, це цілком логічно, навіть не у контексті ковіду.

Друга новина. Ще краща.

У диппредставництві зазначили, що наша країна буде серед перших, яка отримає американські вакцини. А це дуже важливі цифри. США планують передати щонайменше 80 млн доз вакцин проти COVID-19 іншим країнам до кінця червня цього року. Плюс учора президент США Джозеф Байден заявляв про амбітні плани Сполученних Штатів довести до завершення вакцинацію в усьому світу.

Тобто наш МЗС та МОЗ працюють з партнерами. Та й телефонний дзвінок між президентами України та США напередодні теж, можливо, спрацював. Хоча, здається,саме в Україні дехто цьому буде зовсім не рад, та буде заперечувати. Ну, це теж вибір. А ми просто радіємо гарним новинам. Слава Україні. Дякуємо нашім партнерам, які не на словах, а реальними вчинками допомагають нам.