Шановні друзі, я дуже обережно коментую питання пандемії та вакцинації. Тому що не є фахівцем у цієї галузі та вважаю, що краще це будуть робити ті, хто вчився саме для роботи у медичній галузі. Навіть не просто фахівці, а фахівці профільні. Я не можу назвати якусь вакцину на камери «гівном», як деякі політики. Бо нема профільної освіти. Не берусь давати прогнози по формуванню колективного імунітету. Тому можу тільки задавати питання про те, що викликає занепокоєння. Може хтось знає ситуацію на відповідному фаховому рівні та внесе якесь розуміння.

Ось така новина. На Сейшельських островах вирішили відновити жорсткі карантинні обмеження через різке збільшення кількості нових випадків інфікування. Така собі прохідна новина, якщо б не одне «але». Там вже повністю вакциновано 60% населення. Тобто, вони настільки випередили нас, що тільки заздрити залишається. Ми переходимо до «жовтої» зони карантинних обмежень та обурюємось низькими темпами вакцинації. Обурюємось по ділу – хто назве ці темпи високими хай кине в мене камінь. Але – рівень інфікування падає. І Сейшели – досить успішні темпи вакцинації, 60% повністю (коли в нас таке буде!). Різкий стрибок та жорсткий карантин, як вимушена міра. Де логіка?

До речі ще одне речення інформації по ситуації на Сейшельских островах с пандемією.
Третина випадків інфікування — пацієнти, які вже отримали по дві дози вакцини проти коронавірусу. Інші випадки — ті, хто отримав по одній дозі вакцини, або ж не отримали взагалі. Хтось може пояснити – що саме відбувається? Нові штами, які мають стійкість до діючих вже вакцин?

Бо я вважав – вакцинація закриє питання пандемії, а ми повернемося до звичного життя. Ізраїль здавався прикладом, що саме цей шлях веде у вірному напрямку. Там вакцинація йде досить широко та вже на фінішний прямій. І поступово знімають заборони, пов'язані з карантином. 20 квітня в Ізраїлі закрили останні два відділення для COVID-пацієнтів через відсутність нових заражень. Рівень зараження в країні знизився до 0,3%. І зараз я трохи у розпачі. Хтось щось розуміє?