Найкращі відповіді дає наука – http://ru.fallen.io/ww2/.

Абсолютно негуманний характер Друга Світова Війна мала на сході Європи, в колишніх країнах Російської Імперії та її жорстокого послідовника – СРСР.

Не лише для Німеччини як агресора, втрати були страшні, навіть для тотальної війни. Знищення людства, націй, злочини проти людяності це все відбувалось на теренах України, Польщі, Білорусі і, частково сучасної РФ. Не секрет, що знищення «німців, фашистів» в СРСР/РФ не вважалось злочином ніколи. І це було саме знищення людей, націй, культивація ненависті та антигуманний злочин, це чистий приклад злочину проти людства.

Але те що Росія-Московія робила по відношенню до власних підкорених народів – це шок навіть при тому що й досі вони вкрай ретельно приховують інформації щодо реальних фактів того що відбувалось протягом 1917-1991 (і по теперішній час – для РФ). 1941-1945 на сході Європи – був саме геноцид, а не військова перемога сама по собі. А потім окупація Східної Європи подовжилась – Польщі, Румунії, Чехословаччини, Угорщини, країн Балтії і, звісно ж, тих хто був в окупованому стані раніше – Україна, Білорусь.

Нагадайте про це друзям, може й ті хто приховує або навіть героїзує злочини, це почує. Першоджерело.