Посол України у Німеччині Андрій Мельник заявляє, що Німеччина має «моральний обов'язок» перед Україною покласти край російській окупації Криму.

Про це український дипломат написав у колонці для Berliner Zeitung.

Проте, укрЗМІ сором'язливо мовчать, що на день раніше згадана газета опублікувала статтю російського посла у Німеччині . У якій Сергій Нечаев розповів про сьому річницю окупації українського Криму та вжив для цього німецьке слово "Wiedervereinigung" (яке в у німецькій мові описує процес приєднання НДР і Західного Берліна до ФРН, яке відбулося 3 жовтня 1990 року. Возз'єднання Німеччини (Deutsche Wiedervereinigung).

Жодна поважна німецька газета (Spiegel, FAZ або SZ ) не погодилась би на таке порівняння, але для Berliner Zeitung — це не проблема. Запитаєте чому?

Все банально просто Berliner Zeitung була заснована у 1945 радянською армією, потім була друкованим органом Соціалістична єдина партія Німеччини в Німецькій Демократичні Республіці (НДР) та займалось пропагандою.

Після 1989 Berliner Zeitung зайняв крайньоліву позицію. У 2019 газету купи Хольгер Фрідріх, якого пов'язувать з Штазі та вважать симпатиком Путіна.

Хотілось, би щоб український посол задавав тон, а не писав статті відповіді у яких «попрікав» німців Другою Світовою, бо коли бюргер з Баварії або хіпстер з Берліну поцікавляться ким був патрони тернопільського або львівського стадіону, вони не зрозуміють з якого дива канцлер Німеччини підтримує Україну, якщо українці такі рішучі та войовничі герої.