Роману Шухевичу закидають колаборацію з гітлерівською Німеччиною. Він носив військову форму 3 рейху. Чи цього достатньо для осудження? Переконаний, що ні.

Мундиру СС або вермахту не може бути злочином, яскравий приклад полковник Клаус Шенк фон Штауффенберг (якому ставлять пам'ятники та називають школи у Німеччині).

Якщо ви були на могилі провідника у Мюнхені поцікавитись ким був Франц Йозеф Штраус, бо його ім'ям названий аеропорт столиці Баварії, де спочиває Степан Бандера.

Найцікавіше з біографії Штрауса.

— визначний баварський політик і німецький державний діяч; федеральний міністр в урядах Конрада Аденауера, Людвіга Ергарда та Курта Кісінгера. Член Бундестагув 1949—1978 рр. та в січні-березні 1987. Генеральний секретар ХСС 1949—1952, голова партії 1961—1988. Засновник Християнського-соціального Союзу (ХСС)

У часи Другої Світової: учасник французької кампанії, потім Східний фронт, Сталінградська битва, був в окупованому Львові у 1941 (бачив розстріляних НКВДистами в'язнів), був поранений, отримав залізний хрест та Хрест за бойові заслуги

Проте, шанують його німці за вчинки і діяльність після війни.

Військова форма не робить з людини злочинця або героя, виключно вчинки освячують або ганьблять військові однострої.