Першоджерело — це основа. Романи та повісті потрібно читати не pf хрестоматією чи скороченим переказом, а повністю та в оригіналі. Тільки тоді ваші судження будуть власними, а не переказом слів того хто нарізав цитати. Правду можна почути не тільки від своїх, але й від ворогів.

Першоджерело — завжди — єдине для всіх, довіряти потрібно лише фактам, а не їх інтерпретації. Це загальні методологічні поради для першокурсників, далі опис конкретного прикладу.

Декілька місяців тому в ефірі програми «Свобода слова» депутатка Ірина Верещук нагадала, що президент Порошенко у червні 2014 року вітав Путіна з Днем Росії.

Порошенко та все прогресивне людство назвала — це кремлівським фейком, оскільки джерелом інформації був прес-секретар Путіна Пєсков. Потім Пєскова запитали ще раз і він ще раз сказав, що вони ніколи не коментують і не розкривають деталі міжнародних розмов їх президента з закордонними візаві.

Декілька тижнів тому всі читали статтю російського журналіста про сміливу та зухвалу спецоперацію СБУ з «вагнерівцями». Пізніше, цю ж саму версію через декілька тижнів підтвердив та деталізував український журналіст Бутусув.
Потім пролунав яскравий акорд ! Особисто Путін підтвердив, що операція по «вагнерівцям» була, а проводили її українські та американські служби спільно. Тепер увага питання, патріотична спільнота буде довіряти Путіну з Бутусовим чи заяві СБУ, ГУР, СЗРУ та США, які назвали це все брехнею та підлою російською провокацією.

Все це на фоні візиту заступника державного секретаря Сполучених Штатів Америки Стівен Бігена в Москву та Київ.