Народна депутатка фракції «Слуга Народу» Ірина Верещук заявила, що п'ятий президент Петро Порошенко в 2014 році привітав главу Російської Федерації Володимира Путіна з днем Росії.

Порошенко порекомендував не покладатися на інформацію, «джерелом якої є Кремль».
Однак, інформацію про привітання п'ятим президентом України Путіна того дня розповсюдила низка українських ЗМІ з посиланням на прес-секретаря президента РФ Пескова. Україна не повідомляла про таке привітання, однак тодішній речник Порошенка зазначив, що глава держави «висловив протест президенту Росії».

І ось у 3 липні 2020 року німецьке видання Spiegel з посиланням на неофіційний робочий документ російської делегації повідомило, що Росія на переговорах вимагає від Україна до 6 липня надати проект поправок до Конституції, в яких врахований особливий статус Донбасу.

6 липня віце-прем'єр та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков назвав публікацію в німецькому видання Spiegel фейком, що було зроблено ефірі програми «Свободи слова» на ICTV де пізніше була суперечка між пані Верещук та Порошенко.
Питання до знатоків: інформація німецького Spiegel чи заява Резнікова на укрТВ набуде більшого розповсюдження? Чи мав цілий віце-прем'єр реагувати на фейк у німецькій пресі? (ми ж пам'ятаємо хто назвав нашого найбільшого союзника пані Меркель – фрау Рібентроп?)

Будь-яка інформація має перевірятися, а її походження має бути зрозумілим. Висновки з наявної інформації бажано робити самостійні. Відповідно. Чи мав президента України вітати президента країни агресора з святом? Мав, якщо це було в інтересах України. На сьогоднішній момент юридично не встановлено, що президент України Петро Порошенко за час своєї каденції діяв не в інтересах України відповідно, кого вітав і з ким говорив це все сурові будні президентства в країні, яка воює.