НАТО, Закарпаття та контррозвідка

Рік тому ми чули, що «проросійським» Віктор Орбан спить і бачить, як нашкодити Україні. Все це відбувається, бо прем'єр Угорщини особисто виконує злочинні накази самого Путіна. Потім в Україні відбулись вибори.

І вже у березні 2020 вся країна дізнались від ДмитрА Кулеба, дипломата часів сивочолого гетьмана та міністра закордонних справ в уряді Шмигаля, що Угорщина не проросійська, а відносини із Будапештом можна покращити не порушуючи чинного законодавства України у питаннях мови (https://tinyurl.com/y7j2acwe

Далі більше, із статі українського письменника Андрія Любки ми дізнаємось, що Закарпатські угорці – не сепаратисти, але створювати Берегівський район небезпечно, бо «Угорці десятиліттями просили, торгувалися й вимагали створення окремої угорської адміністративної одиниці на Закарпатті … Жодна українська влада (навіть Януковича!) на такі поступки не йшла, усвідомлюючи всі потенційні загрози для стабільності регіону й національної безпеки.» Дуже дивна заява, а ще дивніше чути про не безпеку ! Нагадаю, за часів найбільш патріотичного і не малоросійського президента України до конституції було додано пункт про наше одвічне прагнення вступити до НАТО і ЄС (саме цей пункт намагаються виконати громадяни України перебуваючи у 10-ти годинних у чергах на польсько-українському, бо стаття про правову і соціальну державу виконується так само, як наш вступ у НАТО).

Хочу запитати у шановних експертів! Ви боїтесь, що українські СБУ та МВС не виконає своїх обов'язків чи ви вважаєте, що країна ЄС та НАТО може стати країною агресором? Україна хоче бути членом НАТО і ЄС, а Угорщина вже у ЄС і НАТО, а закарпатські угорці не сепаратисти, чого боятися? Пам'ятайте, близько 48% громадян України виступають за євроатлантичний напрямок інтеграції. Можливо експерти бояться, що президент Зеленський та його посіпаки з порохоботського МЗС покращать стосунки із країнами сусідами ?

На останок, у квітні губернатором Закарпатської області був призначений Олексій Петров, який з 2017 по 2019 був керівник Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Думаєте контррозвідник часів Порошенко розуміє ризики створення Берегівського району чи ні ?

Нагадую, права меншинам – це не боляче, це стандарт НАТО і ЄС.