Цей текст таке собі припущення, але хід думок не залишить Вас байдужими, як не залишив мене :)

5bbcc5973daf4.png

Отже, пункт перший.
За версіями що зараз ширяться інтернетами зашквар грушників це а) тупість двох виконавців з ознаками клінічного ідіотизму б) кампанія з дискредитації «колег» з фсб щоб підняти власну важливість для раскіфедераскі, та отримати більші бюджети та повноваження.
Приймемо ці дві позиції за даність щоб пояснити що не так з цією ситуацією.

5bbcc5d08fc7f.jpg


Перше.
Про те що життя людини за порєбріком коштує дешевше пляшки горілки нагадувати не треба, тож у випадку такого шаленого «попадалова» логічно було б щоб російська влада, в першу чергу зробила максимум зусіль для анулювання прив'язки цих двох йолопів до себе коханої.
Способів зробити це більше ніж достатньо.
Знаючи люди позначили як один із шляхів, скеровування цих джеймсів бондів до сусідньої Білорусі, де місцева влада могла б посадити їх за пересування по липовим документам/перевення контрабанди/вчинення антидержаних дій тощо. По факту просто виконати будь який показник для білоруського КДБ з «захисту держбезпеки», таким чином зачинивши солсберецьких від будь яких медіа та незручних питань і перетворивши шпіонів-вбивць на злочинців-кримінальників. Це реальний кейс для країни яка за будь яку ціну не хоче нести відповідальність за провал двох своїх далеко не рядових агентів.
Другий спосіб банальний, це вбивство на території іноземної країни.
При такому розвитку подій російська влада виставила б отруєння Скрипалів як чергову казку про «російські спецслужби» перекривши зашквар Чепігі/Мішкіна або іншим зашкваром (хай навіть просто юридичним) або просто вбивством обох кретінів бажано із кримінальним забарвленням.
Відповідати б не довелось. Вони взагалі НІКОЛИ не відповідають за свої дії, то чому ж у максимально токсичному для РФ випадку у Солсбері вони вирішили взяти на себе всю відповідальність?

5bbcc5f7d6f72.jpg

Пункт другий.
Речовина якою труїли Скрипалів це максимально токсична гидота, якою дуже важко НЕвбити жертву, навіть якщо в твоїй голові замість мозку купа навозу.
Мішкін, ким би він не був, все таки кадровий співробітник із медичною освітою. Вони могли потрапити під всі відеокамери через те що не вивчили розташування камер, вони могли потрапити на око випадковим свідкам, вони могли викинути у смітник загального користування контейнери з під цієї гидоти спровокувавши випадкові жертви, але навряд чи вони могли при цьому НЕвбити Скрипалів.
Просто через те, що це була єдина ціль їх приїзду і перед цим відрядженням Мішкін сто відсотків проходив спеціальний курс із поводження з «Новічком».
І потім, першочергово це яд!
Тому навіть якщо ти бухав і трахався із своїм партнером до втрати пам'яті і забув необхідну «дозу», ти можешь просто її перевищити щоб спрацювати «на вєрочку».
Згідно офіційних даних отруєння Скрипалів відбулося 5 травня.
А вже 23 травня людина яку труїли над токсичною речовиною дає своє перше інтерв'ю і виглядає ось так.

5bbcc633f172f.jpg

Для порівняння результати замаху на Літвіненко.

5bbcc65860b0f.jpg

Коли подібна ситуація сталася із Скрипалями, не було фото з лікарні.
Просто в якийсь момент їх показали широкому загалу із заздалегідь підготовленою версією подій.

Шось не то...

В сухому залишку все що можна напевно стверджувати про цю ситуацію це:
- кілери були і завдання вбити Скрипалів було
- кілери чомусь ПРИНЦИПОВО не дбали про безпеку та вивчення місцевості бо відмітились всюди де могли
- Росія навіть після провалу цих баранів не може дозволити собі ввідмежуватись від цих ідіотів
- ми не можемо стверджувати стовідсотково що Скрипалі були отруєні, бо в широкого загалу є лише позиція спецслужб обох країн, а шпіони не зобов'язані казати правду
- розсекречення шпіонів-геїв розпочали британські ЗМІ афільовані із спецслужбами

Про що це може свідчити?
Російських кілерів з гру могли запустити до Британії за домовленістю, пообіццявши їм співробітництво на певному рівні в обмін на якісь преференції у майбутньому. Це б пояснило магічне небажання кадрових офіцерів зовнішньої розвідки дбати про безпечність своїх маршрутів.
(Тут важливо розуміти що я не стверджую що гру це надпрофесіонали, але навіть звичайні опера з розшуку і ті б продумали свої дії на новій для себе місцевості. Ці два ідіоти рухалися містом як туристи. Просто як банальні туристи із надсекретною речовиною в кишені)
Але під час виконання завдання влада Британії могла свідомо порушити умови договору, тим самим задокументувавши дії грушників, створивши юридичний прецедент для того щоб називати їх «агентами-вбивцями гру». Та убезпечити Скрипалів від отруєння, тим самим залишивши для себе цінних свідків.
(Це б пояснювало відносно добрий стан здоров «я Юлії Скрипаль наприклад, та не можливість РФ дистанціюватись від своїх шпигунів. Адже навіть якщо їх би ліквідували, то це була б „зачистка гру своїх агентів“, а це б лише надало резонансу події та підкреслило злочинний намір виконавців)
Така версія подій виглядає більш логічною на мій погляд і при такій версії подій тупе інтерв'ю на рашатудей (записане до речі в різних приміщеннях) виглядає хоч якось виправдано.
Бо в любому іншому випадку цих двох телепнів було б простіше ліквідувати нахєр...
Запрошую всіх в коментарі для обговорення цього припущення :)