В п'єтницю їду си фіров на Бухів. Модний такий фист. В мештах на шпіц і рейбенах, шо ми внук презентувов, бо вни му сі зломили посередині, але кропелька всьо клєїть, курва. Літна ґума від піреллі, мій любимий кінь Румцайс весь в катафотах, би го здалека було видно, і ніґди шляк не трафив, навит вночи. Ну, та й влупив си на повну ТВОЄ радийо. То мєстна стація, хоч не така відома, як Радийо Бухів, але я тиж го слухаю чєс від чєсу. О ! І тамка така ладна кубітка, шо сі називає Hard Rock Solana, зачєла ми повідати за життє. Шо сі робит, люде, ви би знали ! В передмісті Млинок, в Дрогобичу, на ратушу напали грейдири і стажОри, озброїні пирфораторами, стероризували півколіктиву і проголосили ратуш вільним від вільних журналістів. А всьо сі стало через то, шо хтось тамка не тудий зайшов, не в той ґабінет, сів си не на то крісло, випив чиюсь гербату... і сі зачєло, курва ! Понабігало повно тотих рекінів пера і мікрофону, зачєли верешчєти, як на концерті Дзідзя. Найбільше вереску, як завше, наробила головна питарда Дрогобичє Марися Оккультицка .Та так, шо на вулицє Лесі Українки аж зсув ґрунту сі став, до холєри. Тодий, з другого кінцє міста, на розборкі полЕтів сам мер з київсков бруківков в кішенЯх, би розвести тих акул по ріжні бокі правди. По дорозі, покі біг в ратуш, спробував на зуб свіжоположений асвальт в районі Бориславскої. А на Головній площі міста на него наїхав камаз з головним архІтектом всиредині, за шо той отримав догану з занесеннєм у черепну порожнину. Ну, бо не мож, курва, по цинтральній плошчі камазом їздити. Тіко КРАЗОМ, курва ! Далі мер, своїм ровЕром від самого Кличка, зніс пару барів, кийосків та будов дрогобицьких магнатів, за шо вни му відразу подєкували, бо то і так само скоро би сі завалило. Тим самим рєзко сі рішили всі прублєми ринку. А коли вже голова добравсі до місцє події, то свойов свіжопомитов руков здоймив тАбличку з дверей Леся Ясюра, в котрої зразу сі став анімаційний взрив, але котрій він раньче вірив, як свому рідному вуйкови. Потомка очільник ратуша сів си на парапет в салі засідань і пхнув пару гасел типу :
- Я — не їврей і не бильгієц і , Богу дякувати, не москаль ! В Дрогобичу більшість підтримує діяльніст влади. А влада — то є ми, до холєри ! Це тоті, хто кідає сміттє та рабує церкви, тому влітку, на канікулах, вся Ратуша буде обвішана стажОрами, би громада не створювала дискомпот для розвитку бізнесу. СтажОри — наше ФСЬО ! Як ? Ти ще не стажОр ? Зазирни в ратушу — стань стажОром ! Не можеш стати стажОром — стань сторожом. Я вірю, жи ви самі не вірите у то, шо пишите про то, шо я вам не вірю. А я не зраджую жадному свому принципу". ... і т.д.
Після того валер'янкового спідча, всі троха сі успокоїли, розійшлисі по кав'ярням, корчам і лавочкам, а мер вчотирнайціте пішов звільняти Івана Лепкого, би той зовтра, по стародавній дрогобицкій традиції, міг сі поновити через суд на роботі.

Чисту провду почув і вам переповів, завше ваш, Яків Кутовий.

парАпет — підвіконник, рекін — акула, катафот — світлоповертач, гербата — чай.c665353d89-drogobich.jpg