Єдного разу я сі вчив в інституті. Старостов у моїй групі був єдиний кумуніст Славік Гойдук з Бучі, шо під Кийовом. Він постоянно агітірував мої мозґі за історію КаПиСиСи, бо я на ню не ходив, бо спати було приємніше. І ше він фист як хтів, би мене накОпали з альмаматер за то, жи'м здавав флєжки з-під пива, вина і горівки занадто часто.
Потомка мене забрали до войска і в певнім моменті, на моїм діжурстві вночи, узбєкі, шо були чорні, як чоботи, вкрали в нас двайціть пар кірзаків. Я смертельно сі обідив і ми, з колєгов зи Старого Самбора, наступної ночи ґвізнули* в них СОРОК пар. Тодийка мій камандір, пан капітан Фісан, кумуніст француватий з Васількова, шо під Кийовом, вигнав мене з кумсомолу, куди мене прийняли з третого разу, бо я мав злу паміть на їхній стАтут. Я сі не сопротівляв !
А після войска, знову в інституті, Славік Гойдук, шо з Бучі, шо під Кийовом, як взнав, жи у войску мене випровАдили з кумсомолу, слізно просив би я му привіз знАчок з сино-жовтим прапором зі Львова... Але я хладнакровна дав му шпіца, патріотично пєрдольнув го в око, би бачив високо, і повів всьо, шо про него і капітана Фісана з Васількова, шо під Кийовом, мислю. Славік, пернувши з великої радости від шпіца
і фйолєтових тєнів під оками, побіг поступати в Рух... Ніби му тамка дадут той знАчок ? Але там, певне, тиж сі не склало, принаймні в тім моменті, єднак за два тижни Славік зачєв лопотіти по-українськи і врешті десь здобув долґожданний знАчок.
А теперка повічте ми : кіко таких узбєків було в кажного з нас по життю ???

Завше ваш, Яків Кутовий.

PеSе. Всі фамелії, крім єдної, правдиві ! Географія тиж.
*ґвізнули — вкрали