Жию я вже давно. Аналізуючи, повім, жи файно нам, весело. Шодень маємо якісь новини, шо підоймают бойовий дух правдивого власника українського пашпорту.
Недавно реліктову кубіту Саню Жужель фронтовик заслужений пєрдольнув флєшков по банєку, та так , жи навит струсу мозків не було. Неподобство, не так ми тебе, хлопе, вчили... Як товкти, то вже на пораженіє !
Потомка Влодко Зпідльвова зап'єпшив ногов котромусь ґєнералу в нижну шуфляду* і тиж — ніц. Треба тебе, Владзуню, на курси до нас в БорИслав. В нас, як Баня з Центром зачинає сі товкти, то чєлюсті наліво-направо летят, тіко встигай збирати. Кров мидницями збирают зо три дни. Нагла поміч приїзжєє з цілого району, єдні людей до кареток вкладают, другі — запчасті людскі по асвальті тачками збирают.
Теперка новий серійал по «єден-пульс-єден» запустили. «Торбан !» називаєсі... Там то допіру антриги. Волочат того бідаку по всій неньці, в сопровождєнії такім, жи Абаму жаба дусит. Пожарників хіба бракує. А так то всьо, шо тре є. І поліційонери в камізельках* антиракєтових, і нагла поміч* в кількості, яка залежит від величини міста, в яке привозят того Торбана на гастролі. Потіха ! Вже села-міста зачинают вимирати від семої трийціть вечір до пітнайціть по восьмій. Злодії красти перестали в тим часі. Ото ефект, жаден Фистбуков тего досігти не може.
В нашім БорИславі тиж не є сумно. В нас є «Водоскандал» і, повєзані з ним
новості : санація, ліквідація і проча мустурбація. А, ше мєнти з родичами чєс від чєсу людей на зебрах пішоходних збивают і на Раточину в хірургію возят.
Трускавець — то є гонорове місто ! Тамка сі не панькают. Захтіли втнути бУджет на шість мільонів — врізали по саме ніц. Створили фірму «БуГеГе» і пожичили їй санаторії «Дрістал», «Камаз» і «Отрубін» на вічне віддаваннє. А дороги то самі сі зарувнают.
А в ДрогобИчу то тиж цуда сі діют. Прокуратор-самурай порізав сі ножем. А потомка написав заповіт у фистбуку. І вмер, нікому ніц не повівши. Девітнайціть разів у жилудок трафив і пітнайціть в шию. Певне тупий сцизорик* на базари му продали. Збоченці ! Я то теперка би впровадив у прокуратурі курси по відбиранню СВОГО життє, бо з чужим то вни сі не панькают, то в них файно получає сі.
Недарма той вітер дме вже три тижни зі Східници, йой недарма. Ше моя покійна бабці Яна казали : не возіт в Східницю шнурки, грубші від дратви, Боронь Боже ! Але хто ї слухає ? Веселих переглядів всім в телєвізії та антернеті ! Тисну всіх вас моцно !

Завше ваш. Яків Кутовий.

*сцизорик — розкладний ніж, камізелька — жилет, нагла поміч — швидка допомога, шуфляда — тут, шчелепа.