5a18377272e32.jpg

5a183785db556.jpg

Оповім вам троха мєстних новин з моєї малої батьківшчини.
Вчора до нас приїжжєли поважні люде з Кийова і области, би сі подивити, шо сі робит в тотій калабані, шо недавно сі утворила біля Трускавцє. Йой, перепрошую, не там, а в Дрогобицкім районі.

І так то всьо в них файно сі получіло, жи ніхто ніц про то незнав, навит Медіа Дрогобиччина, курча ляґа! Чиновники понатігали камуфляжі з краватками, як на війну і каски на вочи. Аби, бронь Боже, хто не спізнав і не пєрдольнув по банєку знинацка. Потомка манівцями, під прикриттям мєстної иліти, попри чагарі і мийку, проповзли до провалля. Побачене вразило напіздинц. Діра зустріла їх радісною посмішкою з єдиним зубом в писку — електроопорою.

З кішень можновладців повискакували ЗМІ і зачєли знимкувати наживо. Дипутат гріховної зради поправив гельму*, зробив мудрий вигляд і відкрив писок. Всі завмерли. Той позіхнув, прокашлявся і махнув руков — продовжуйте пиз... говорити, а я свою рєчь потім штовхну. ЗМІ видихнули і зиркнули на віцика, котрого досі ніхто не помічав. Той мовчав, шкрібавсі в голову і нич мудрого не міг видусити з себе, крім:
- Ояїб..., яка велика діра!, — затнувся і перепросив, — вибачте, мало'м сі не матюкнув, люде, гг.

Але тутка хтось з присутніх зморозив, шо на тоті шахти роками виділяласі каса — аж сімдисєть штири мільйони гривень, котрі шчісливо зникли в тій дірі. І в мєстних зачєли виникати ні разу не інтиліґєнтні питаня. Тому, поселфившись на фоні каньйону, делєґація рвонула на Борислав. Тамка вни потєли на кавалки синю Стрічку Відкриття якогось цеху з продукциї чогось там. А заїдно сі подивили на головну памітку легендарного міста — міст на славній вулици Вояків ОУН-УПА, шо го шляк трафив у восьмім році та й повінь забрала!

Йой, скіко ту вже таких мудрих було за ті роки? Скіко каси закопали в тім потічку?

Але, так як то вже була темна бориславска ніч, то вни тамка ніц тако й не увиділи. Але ліхтариками поблимали і пашчі свої тиж засвітили! І типерка вже точно бдут мали про шо подєрібанити за пивом!

Завше Ваш, Яків Кутовий.

.... на тотій другій знимці, для порівнаня, маїте Визувій від Оленка Мандзяк

*гельма — каска